Asielzoekers staken tegen het gratis eten – wat de belastingbetaler elke maand 1900 euro per persoon kost

Groot ongenoegen in het asielcentrum Trängslet

In de asielaccommodatie Trängslets in Älvdalen krijgt elke asielzoeker voedsel voor een kostprijs van 65 euro per dag en per persoon, 2015 euro per maand, op rekening van de Zweedse belastingbetaler, ondanks het astronomische bedrag zijn de ‘vluchtelingen’ niet tevreden en protesteren luidkeels tegen hen dagelijkse voedselvoorziening. Of ageren zwijgzaam, door demonstratief hun bord vol met eten te scheppen om het daarna linea recta in de prullenbak te gooien.

-Wij houden niet van dit eten en willen Arabische gerechten, zegt een van de asielzoeker tegen een journalist van het dagblad Dalarnas Tidningar.

Het weggegooide belastinggeld wordt binnen geharkt door de particuliere onderneming Fazer, die met de huidige asielchaos ongelofelijke grote sommen geld weet te bemachtigen. In het asielcentrum Trängslets met 420 asielzoekers komen de kosten van het eten op 27 300 euro per dag, 750 00 euro per maand, oftewel ruim meer dan 9 miljoen euro per jaar.

– Natuurlijk zijn wij ook van mening dat dit veel geld is. Maar er was al een contract met Fazer dat het bedrijf de activiteiten in de keuken en restaurant in Trängslets zal verzorgen, voordat we de asielaccomodatie opende. Vandaar dat het zo gelopen is, zegt rayoncheffin Maria Löfgren van de immigratiedienst tegen DT.

Maar ondanks de torenhoge voedselkosten per maand per persoon – die een gemiddeld inkomen in Zweden na belastingbetaling overtreffen, en geheel bekostigd wordt op de rekening van diezelfde belastingbetaler, zijn de hongervluchtelingen uit de nieuwe oorlogsgebieden niet tevreden met een Europese prak. De nieuwe toekomstbouwers zijn zwaar gepikeerd met het westerse menu. Verleden week is een stille protest gehouden door het bordje vol te scheppen en meteen in de vuilniscontainer te mieteren.

– Het is slecht eten en we weigeren met grote aantallen dit voedsel te consumeren. Wij houden niet van dit eten en willen Arabische gerechten, zegt asielzoeker tegen DT.

Afgelopen oktober toen de eerste bussen met asielzoekers bij Trängslets aanlanden weigerde de meeste van de aanwezige oorlogsvluchtelingen uit de bus te stappen, aangezien het vluchtelingonderkomen niet aan de eisen voldeed. Terwijl een onderdeel van de Zweedse landmacht, wat er nog van over is, zijn oefenterrein buiten gehoorafstand heeft gebracht van Trängslets. Om niet het gevoelige oorlog traumatische zieltje van de islamitische stakker overstuur te brengen. Met canongeweld en echogeweld.

“DIEVEN”: Asielzoekers in een ander asielcentrum, Norrbygården in Fagersta, plaatste afgelopen november een video op YouTube met hun hongerstaking:

Bron:

http://www.friatider.se/asyls-kare-strejkade-mot-gratismaten-som-kostar-17000-person-och-m-nad

Een gedachte over “Asielzoekers staken tegen het gratis eten – wat de belastingbetaler elke maand 1900 euro per persoon kost

  1. Ze willen alles Arabisch?Prima,zet maar een paar vliegtuigen in en breng ze terug!Onder dwang,want vrijwillig zal dat geteisem niet gaan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s