Vreten deugt niet en het is koud in Zweden – zware mishandeling van moslims

Auteur  – Vreselijke rare vertaling rommel

Kip met rijst. Is misschien goed genoeg voor de Zweedse gepensioneerde in het bejaardencentrum Blomstergården in Krokom, maar niet voor de vluchteling die sinds afgelopen vrijdag in de asielaccommodatie  Sjövillan in Krokom acclimatiseert, en de geserveerde maaltijd aan zijn islamitische schoenzool veegt.

– Veel van de asielzoekers die hier aankomen hebben informatie gekregen van mensensmokkelaars wat niet klopt, constateert Jenny Edlund van de gemeentelijke integratiedienst.

Ondanks dat de vluchteling hetzelfde eten krijgt, bereid in dezelfde grootkeuken waar alle maaltijden worden bereid voor de schoolkinderen en bejaarden in de gemeente is het voor de islamitische übermensch niet aanvaardbaar. Jenny Edlund is hoofd van de gemeentelijke integratiedienst, en vertelt wat voor eten het is wat aan de vluchtelingen geserveerd wordt.

– Dat kan bijvoorbeeld kip met rijst zijn, dus op geen enkele wijze vreemd eten. We weten dat ze veel rijst, rundvlees, en kip willen hebben, dus we passen onze maaltijdverstrekking aan, zegt ze.

– Ze hebben bovendien een eigen keuken met voorzieningen in het asielcentrum, dus ze hebben de mogelijkheid om zelf eten te koken.

Niet alleen het eten

En het is niet alleen maar het eten, waar over gestruikeld wordt, het Zweedse klimaat is ook niet om over naar huis te schrijven. De gloeiende vluchteling wordt zich bewust van het feit dat het in deze tijd van het jaar koud wordt in Zweden.

– Ze vinden het koud hier en willen naar Stockholm, maar ze hebben de situatie geaccepteerd, en begrijpen nu het winterklimaat in Zweden, zegt Edlund.

Koud binnenhuis of buiten?

– Buiten! Binnenhuis is het niet koud.

De ontevredenheid berust volgens Edlund grotendeels op de desinformatie van mensensmokkelaars die de vluchteling wijsmaakt dat in Zweden een luxeleven op hen wacht.

– Veel van de asielzoekers die hier zijn kregen informatie van mensensmokkelaars wat ze kunnen verwachten in Zweden, en die informatie blijkt niet altijd correct te zijn, vertelt ze.

Wat voor informatie, of wat is er beloofd?

– Mensensmokkelaars maken de vluchtelingen wijs dat je in Zweden een eigen huis of appartement krijgt, en dit en dat krijgt. Dan kan het teleurstellend zijn als men hier aankomt.

– Ze komen in de overtuiging dat het is zoals het hen beloofd is, en dan is het er niet. Maar voor vandaag is het probleem opgelost.

Gaat proberen het probleem op te lossen

De gemeente gaat nu proberen de klachten van de vluchtelingen zover tegemoet te komen door ten minste het eten te bereiden wat ze willen.

– We hebben ze gevraagd om elke dag een menu op te stellen met de voorkeur van eten wat ze prefereren, en dan gaan wij ons best doen daaraan te voldoen, verklaart Edlund.

Bron:

http://nyheteridag.se/flyktingar-i-jamtland-inte-nojda-med-att-fa-samma-mat-som-svenska-pensionarer/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s