Orbán: Duitsland zal Europa dwingen een half miljoen vluchtelingen te ontvangen

Door:  – Vertaling: rommel

Een geheime afspraak tussen Duitsland en Turkije zal de EU-landen dwingen om een ​​half miljoen vluchtelingen op te nemen – en dat zal binnenkort verkondigd worden, beweert de Hongaarse minister-president Viktor Orbán.
– Nonsens, zegt EU vicevoorzitter Frans Timmermans.

Tijdens de topontmoeting tussen de verschillende EU-landen in het afgelopen weekend werd er een plan gesmeed met de bedoeling de enorme toestroom vluchtelingen uit Turkije naar Europa af te remmen.

Behalve de toezegging dat de EU het lidmaatschap van Turkije in de unie opnieuw zal overwegen, krijgt het land 3 miljard Euro en een visumvrije regeling. Met de belofte van Erdogan dat die 3 miljard euro gebruikt gaan worden om de vluchtelingkampen in Turkije met 2,2 miljoen Syrische vluchtelingen te financieren en zodanig de vluchtelingenstroom naar Europa te dempen.

Maarrr.
De bijeenkomst resulteerde niet alleen maar in beloftes van geld, visumvrije regeling, en toetreding tot de Europese Unie. Achter de schermen werd er een pact tussen Turkije en Duitsland gesloten dat de EU-landen gedwongen zullen worden tussen de 400.000 tot 500.000 vluchtelingen van Turkije op te nemen. Volgens de Hongaarse premier Viktor Orbán, die namens zijn regering tijdens de EU-top aanwezig was, onthulde hij afgelopen woensdag.

– In aanvulling met wat we met Turkije overeengekomen zijn, is er ook nog iets wat niet in de openbaarheid komt. Op een dag worden we wakker – en ik denk dat dit binnenkort door Berlijn vermeld gaat worden – met de mededeling dat we gedwongen 400 000 tot 500 000 vluchtelingen direct van Turkije naar Europa over hevelen, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán, schrijft Bloomberg.

De bewering van Orbán wordt door de socialistische EU vicevoorzitter Frans Timmermans als “nonsens” afgeschreven, Timmermans krijgt steun van de woordvoerder van de Frans regering Stephane Le Foll.
– Frankrijk en Duitsland werken samen om de immigratiestroom te klaren, wat een uitdaging is voor ons allemaal. Afgelopen weekend heeft de Europese unie een overeenkomst met Turkije afgesloten, en Orbán was daarbij, en zou dus toch op de hoogte moeten zijn van de details, verklaarde hij tegenover de pers in Parijs.

Een Duitse regeringsfunctionaris, die ook op de EU-top aanwezig was, en liever anoniem blijft, is het niet helemaal eens met Timmermans en Le Foll dat Orbáns een dikke duim heeft met zijn bewering dat Angela Merkel in het geniep een afspraak met Turkije heeft gemaakt niet waar is.

– Het idee om vluchtelingen direct van Turkije naar Europa te transporteren was ook al een voorstel wat op het bord lag tijdens een EU-meeting afgelopen maand in Malta, maar dat werd afgeserveerd omdat sommige EU-landen, zoals Hongarije, weigerde het te slikken. En met een veto in de strot de waanzin blokkeerde, zegt Viktor Orbán.

– Er zal in de toekomst een enorme druk op ons plaatsvinden, en met ons andere Centraal-Europese landen. Als je weigert met het Merkel-bestuur vanuit Berlijn mee te gaan, word je niet alleen maar gedwongen ze binnen te laten, maar ook nog is de ellende eerlijk in quota te verdelen.

Bron:

http://samtiden.nu/23091/orban-tyskland-ska-tvinga-eu-ta-emot-en-halv-miljon-flyktingar/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s