Ondanks terreurdreiging staan de grenzen van Zweden wijd open

Terwijl het hoofd van de Zweedse nationale veiligheidsdienst (Säpo), Anders Thornberg, en minister van Binnenlandse Zaken Anders Ygemanhun, tijdens hun persconferenties de belofte doen dat inwoners van Zweden niet bezorgd moeten zijn, staan de grenzen wijd open voor terroristen. De belofte dat de politie controle heeft over iedereen die het land binnenkomt is een grove leugen.  Toekomstige terroristen hoeven alleen maar te zeggen dat ze asiel zoeken en vermijden daarmee identificatiecontroles van de grenspolitie.

De partijleidster Anna Kinberg Batra van de Moderaten (Conservatieven) bezocht vandaag de grenspolitie bij Öresundsbron (Öresundsbrug). Daarna verkondigde ze de media:

“De politie vertelde tegen mij dat ze van het publiek groot begrip krijgt, omdat het goed en belangrijk is om in het oog te houden wie zich over onze grenzen begeeft.”

Maar Kinberg Batra werd bedrogen, of heeft er bewust voor gekozen om niet de hele waarheid te vertellen. De waarheid is dat de meeste buitenlanders die zich via Öresundsbron in het land begeven niet gecontroleerd worden.

Dispatch International zocht telefonisch contact met de perswoordvoerster Ewa-Gun Westford van de politie in Skåne, die meteen enthousiast begon met de mededeling dat de grenspolitie nu iedereen controleert die in Zweden aankomt.

– Ik was vandaag met Anna Kinberg Batra bij de grenspost op Öresundsbron en we stoppen alle auto’s, alle voertuigen.

Dispatch: Maar degenen die beweren dat ze asiel zoeken, worden die ook gecontroleerd?

– Nee, die brengen we naar de immigratiedienst.

Dispatch: En die belanden ergens in een asielcentrum in het land zonder dat hun identiteit is vastgesteld, toch?

– Nee, zo kan je het niet stellen. Bij de immigratiedienst moeten ze een asielverzoek indienen, en als men dat niet doet worden ze aan de politie uitgeleverd en worden onderworpen aan een  vreemdelingen identiteitscontrole.

Dispatch: Maar bij iemand die asiel zoekt moet toch ook een identiteitscontroleproces plaatsvinden om te checken of die misschien betrokken is in …

– Die vraag moet u aan de immigratiedienst stellen. Daar weet ik niks vanaf.

Dispatch: Maar als ik het goed begrijp worden asielzoekers niet op hun identiteit gecontroleerd en overgelaten aan de immigratiedienst?

– Ja.

Dispatch: Waar het maanden kan duren voordat men weet wie het is?

– Ik ben niet op de hoogte van de procedures van de immigratiedienst, die vraag moet u aan de immigratiedienst stellen.

Dispatch: Maar iedereen die verklaart dat die een asielzoeker is wordt niet door de politie gecontroleerd, waar u niets anders overblijft als assistent-  en transportfunctie te voldoen voor de immigratiedienst?

– Ja, de immigratiedienst is verantwoordelijk voor degenen die asiel zoeken, een procedure waar de politie zich niet mee bemoeit.

Dispatch:  De grenspolitie heeft dus totaal geen controle op personen die zich schikken in een asielprocedure?

– Nee, niet direct.

Dispatch: Niet direct, maar wel enigszins?

– Ja, degenen die geen asiel zoeken nemen wij in een onderzoekprocedure.

Dispatch: Maar ik heb het over de mensen die asiel zoeken, wat toch de majoriteit betreft wat …

– Ja, ja, ja, ja.

Dispatch: Dan kan men toch niet beweren dat iedereen die in Zweden komt gecontroleerd wordt?

– Ja, dat doen we wel. Het zijn grenscontroles wat we uitvoeren, iedereen wordt gecontroleerd door de politie. Wij controleren dat er niemand onbevoegd het land binnenkomt.

Dispatch: Maar nu dwaalt u af. We hebben net geconstateerd dat asielzoekers niet door de politie gecontroleerd worden, de politie ziet alleen maar toe dat de immigratiedienst het overneemt, of niet?

– Ja, het is niet de taak van de politie om asielzoekers te controleren. Wij gaan niet het werk van de immigratiedienst overnemen.

Dispatch: Ik wil geen kritiek leveren op het werk van de politie, alleen maar een onderzoek naar wat zich werkelijk afspeelt op de grenspost Öresundsbron. Maar we zijn het dus over eens dat de politie alleen maar de identiteit controleert van mensen die geen asiel zoeken, en de identiteitscontrole van asielzoekers aan de immigratiedienst overlaat?

– Correct!

Maar bij een wederhoor bij de grenspolitie ontdekt Dispatch International dat men niet in staat is om iedereen te controleren. De grenspolitie:

“Het is onmogelijk om iedereen te controleren. Net zoals voorheen doen we steekproeven. Er komen treinen vol elk kwartier, met files van auto’s en vrachtwagens over de brug, we hebben gewoonweg niet de capaciteit om iedereen te controleren.”

Wat het immigratiefeest er niet veel beter op maakt is dat de immigratiedienst kan bevestigen dat veel vluchtelingen over het hek van het vluchtelingcentrum springen en met hun duistere plannen ergens een onheilspelbaar islamitisch gaatje in het goedmensdorp Zweden wroeten. Met Mohammedaanse Kamikaze ideeën.

Al bij al is het geen overdrijving om te beweren dat de grenzen van Zweden als een lustige kut wijd openstaat voor een volgende islamitische terreurlul.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/11/20/trots-terrorhotet-sveriges-granser-star-vidoppna/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s