Merkel wil niet de verantwoordelijkheid voor de holocaust met arabieren delen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verwerpt de uitspraak van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu’s dat Adolf Hitler in eerste instantie alleen maar de bedoeling had om Joden te deporteren, meldt het Russische persbureau Sputnik.

Afgelopen oktober zei Netanyahu dat Hitler in eerste instantie niet de bedoeling had om de Joden uit te roeien, maar zich liet overtuigen door de grootmoefti van Jeruzalem die een volkerenmoord bepleitte.

– Dat is niet waar, het is alleen maar Duitsland wat verantwoordelijk is voor de holocaust, verklaarde Angela Merkel’s perschef Steffen Seibert eerder in oktober.

Volgens de regering is het voor alle Duitsers duidelijk dat het “de dodelijke ideeën van raciale superioriteit van de nazi’s” was wat tot een holocaust geleid heeft.

Seibert benadrukte dat de Holocaust voor goede redenen op alle scholen in Duitsland onderwezen wordt en de Holocaust nooit vergeten mag worden.

– We weten dat de verantwoordelijkheid van deze misdaad tegen de mensheid van ons is, die schuld ligt op ons Duitsers, zei hij.

Bron:

http://www.friatider.se/merkel-vill-inte-dela-ansvaret-f-r-f-rintelsen-med-araber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s