14-jarig meisje verkracht door “vluchtelingkinderen”

Finland – Afgelopen maandagavond is een 14-jarig meisje in Kempele in het noordwesten van Finland door twee “jongeren” overvallen en verkracht. De daders zijn gearresteerd. Het zijn twee minderjarige asielzoekers uit Afghanistan. De misdaad heeft in Finland tot sterke reacties geleid. De Finse minister-president heeft naar aanleiding van het incident dinsdag een spoedvergadering bijeengeroepen.

In de Finse media was op dinsdag de berichtgeving over de verkrachting in Kempele nog vrij vaag. Wat naar buiten kwam was dat de verkrachting omstreeks 22:30 in de avond had plaatsgevonden. Het meisje werd door de twee daders buitenhuis overvallen. Beide daders hebben het meisje seksueel misbruikt en een van hen zou haar hebben onderworpen aan een voltooide verkrachting.

De verdachten werden met behulp van een politiespeurhond in hun asielaccommodatie opgespoord.

De Finse politie heeft ervoor gekozen om niet de nationaliteit/etnische achtergrond van de verdachte verkrachters te publiceren. In de politiemededeling wordt alleen verkondigd dat het twee minderjarige asielzoekers betreft, en een tolk nodig is om ze te verhoren. Verschillende Finse mediabronnen vermelden nu dat het twee Afghaanse jongens zijn in de leeftijd van 15–17 jaar. Dit betekent waarschijnlijk dat het handelt om zogenaamde alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s). Met de opmerking dat hen leeftijd beduidend ouder kan zijn dan die ze bij de Finse immigratiedienst hebben opgegeven.

De Finse premier Juha Sipilä heeft afgelopen dinsdag een crisisvergadering gevoerd met zijn minister van Binnenlandse Zaken Petteri Orpo en minister van Veiligheid en Justitie Jari Lindholm. Tijdens het crisisoverleg werd de toenemende criminaliteit vanuit asielcentrums en de verkrachting in Kempele besproken.

Juha Sipilä verklaarde tijdens een persconferentie dat in het zicht van de verkrachting in Kempele en andere criminaliteit van asielzoekers, de regering nu overweegt de wetgeving zodanig te veranderen dat men een asielzoeker kan uitwijzen zodra die een misdaad pleegt in zijn asielprocedure.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/11/24/14-arig-flicka-valdtogs-av-flyktingbarn/

(rommel: Er gaan geruchten over het Scandinavische dorpsplein dat het Finse meisje wat op zijn Afghaans geculturaliseerd is, de dochter van zijn broer is, een familiedingetje. Lees ik verder in reacties van Zweed-Finnen. Ik laat in het midden of dit waar is. Maar het zou een hoop verklaren waarom ineens die belangstelling en strijdlust van deze Finse minister-president Juha Sipilä vandaan komt om multiculturele verkrachtingen te bestrijden. Voorheen hoorde je hem nooit.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s