Niet-begeleide minderjarige messentrekker komt de verkeerde tegen

De kleine kinderen van het echtpaar waren getuige hoe een “niet-begeleide minderjarige” inbreker hun vader en moeder met een mes bedreigde. Nu ligt de verdachte in het ziekenhuis, kwam op de vlucht een vechtsporter tegen.

Afgelopen zondagmiddag hoorde een vrouw geluid in haar woning in Nydalahöjd. In de veronderstelling dat het haar man was ging ze op zoek, en ontmoete een onbekende persoon in haar woonkamer.

– Ze ziet meteen dat hij een mes in zijn hand heeft. En valt haar aan. Ze rent weg en vergrendelt zichzelf in de badkamer waar ze haar man opbelt. Terwijl de dader de deur probeert te openen, zegt Magnus Eklund, onderzoekleider van de politie.

De man van de vrouw, en zijn kinderen die hij had opgehaald van de kleuterschool, komen thuis en ontdekken de “niet-begeleide minderjarige” inbreker in de slaapkamer. Samen met een buurman weet hij de niet-begeleide te overmeesteren en dwingen hem op een stoel in de keuken.

– Helaas lukte het de dader in de keuken een mes te grijpen en weet met bedreiging te ontsnappen. Op het trappenhuis komt het tot een nieuwe confrontatie, met een martial arts beoefenaar, die letterlijk op de misdadiger sprong, de dader koos het verkeerde huis om in te breken, kan men wel zeggen, zegt Magnus Eklund.

De niet-begeleide, die als buit onder andere gestolen horloges bij zich had, wordt nu intensief in het ziekenhuis verpleegd voor zijn verwondingen aan zijn hoofd. Heeft al meerdere hersenscans en röntgenfoto’s ondergaan. Het is nog niet duidelijk hoelang hij nog in het ziekenhuis moet verblijven, maar hij wordt rond de klok in het ziekenhuis bewaakt, aldus Magnus Eklund.

– Op grond van zijn leeftijd is de Jeugdzorg en Sociale Dienst al bezig om een verblijfplaats voor hem te vinden als die uit het ziekenhuis komt, maar het schijnt dat in heel Zweden geen plek voor hem te vinden is. Maar we blijven aandringen, en nemen constant contact op met de Sociale Dienst, dat ze oplossing voor dit probleem vinden. Iedereen moet zich veilig voelen in Zweden, zegt Magnus Eklund.

– Volgens eigen zeggen is hij twaalf jaar. Maar wij schatten dat die een stuk ouder is.

ensamolycka-283x200

Een ongeluk komt zelden alleen

Bron:

http://www.exponerat.net/ensamkommande-bakom-ny-knivattack-stoppades-av-kampsportare/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s