Failure to communicate – Some men you just can’t reach..

woman-1006102_640

Mannen met een allochtone achtergrond zijn sterk oververtegenwoordigd in de Deense verkrachting statistieken. Meerdere prominente Deense politici scharen zich nu achter een voorstel om immigranten te verplichten onderwijs te volgen in de Deense seksmoraal en seksuele objectificatie. Het concept komt uit Noorwegen, waar men zegt dat het succesvol is.

34,5% van de mannen die in 2013 en 2014 werden veroordeeld voor verkrachting in Denemarken had een allochtone achtergrond. Ongeveer 11,4% van de Deense bevolking heeft een allochtone achtergrond. Personen met een allochtone achtergrond zijn sterk oververtegenwoordigd in verkrachtingsveroordelingen. Misschien dat een verplichte cursus in Deense seksmoraal kan bijdragen aan de vermindering van het aantal seksmisdaden die gepleegd worden door allochtone mannen.

Er wordt verondersteld dat een reden voor de allochtone oververtegenwoordiging in de verkrachting statistieken is dat veel allochtone mannen niet de regels begrijpen van relatie tussen de verschillende geslachten die in een moderne westerse samenleving gelden. In Noorwegen geeft men op asielaccommodaties cursussen over seksmoraal en seksuele objectificering van vrouwen. Het zijn korte cursussen van een paar uur, maar worden een belangrijke functie toegedicht.

Nu is het voorstel gekomen om in Denemarken dergelijke cursussen verplicht te stellen voor immigranten en allochtonen. Men overweegt om deze cursussen te implanteren in het Deense taalonderwijs waar immigranten aan deelnemen. Tot dusver zijn vier partijen in het Folketinget (Deense parlement) positief over het voorstel. Dat zijn de Socialdemokraterna, Dansk Folkeparti, De Konservative en Radikale Venstre (Radicaal Links).

Linda Hagen werkt voor Hero Kompetance, een bedrijf wat asielaccommodaties in veel verschillende plaatsen in Noorwegen exploiteert. Zij beschrijft de cursussen in seksmoraal en seksuele objectificering als volgt:

– Tijdens de cursussen praten we over attitude tegenover seks en gaan door de Deense wetgeving. Een groot gedeelte van de asielzoekers denkt dat Noorwegen een heel vrij land is wat betreft seks. De signalen van de meisjes worden misbegrepen, en denken dat het ‘vrij spel’ is als ze een schaars gekleed meisje zien. De leerprogramma’s behandelen voor een groot gedeelte de Noorse cultuur te begrijpen, om ze de ongeschreven regels in onze samenleving te tonen.

Linda Hagen zegt ook dat veel immigranten willen leren begrijpen hoe genderverhoudingen werken in een moderne West-Europese samenleving. Ze zegt:

– In feite bewijzen we de immigranten een slechte dienst als we ze dit niet leren. Ze willen graag over dit onderwerp discussiëren en studeren, en hebben veel vragen.

De politici die zich achter het voorstel hebben geschaard om met soortgelijke opleidingen in Denemarken te beginnen blijken in de eerste plaats vooral pragmatisch te denken. Als het mogelijk is met zo’n relatief eenvoudige en goedkope manier het aantal verkrachtingen naar beneden te krijgen moeten we niet nalaten om het te testen, lijkt men te denken.

Trine Bramsen (Socialdemokraterna) zegt in een reactie op de Deense BT:

– Wij zijn bereid om alles te doen om het aantal verkrachtingen te verminderen. Hoewel het eigenlijk niet nodig zou moeten zijn.

Peter Skaarup, die de immigratie kritische Dansk Folkeparti representeert, maant de regering aan om onmiddellijk te beginnen met de cursussen in seksueel moraal op de Deense asielaccommodaties. Hij zegt:

– Als ze in Noorwegen met iets komen wat functioneert, kopiëren we dat gewoon!

Bron:

http://avpixlat.info/2015/10/27/invandrare-i-danmark-ska-lara-sig-om-landets-sexualmoral-och-kvinnosyn/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s