De Lof der Zotheid

earth-237956_640

Fenixx heeft eerder vermeld dat het gemeentebestuur van Stockholm heeft besloten om in ziekenhuizen immigranten en patiënten te mengen. Het lokale politieke bestuur van Norrköping heeft het concept overgenomen. Het ziekenhuispersoneel is echter zeer kritisch.

Zoals al eerder door Fenixx geschreven heeft het socialistische gemeentebestuur van Stockholm besloten dat alle ziekenhuizen in de regio niet meer alleen ziekenhuis zullen zijn maar ook gaan dienen als asielaccommodatie. Na vele jaren bezuinigen op personeel en bed capaciteit is het nu duidelijk dat de financiën om deze te bekostigen wel aanwezig zijn als het immigranten betreft maar niet voor zieke Zweden. In Norrköping wil men niet achterblijven. Veertig vluchtelingen, zogenaamde Niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV), worden geplaatst op een afdeling samen met oude patiënten die spoedig gaan overlijden.

Het personeel van het verpleeghuis/ziekenhuis Cederborg in Norrköping is wanhopig over de beslissing. Uit ervaring weten ze dat wat de Zweedse media “eenzame vluchtelingkinderen” noemt voor het overgrote deel volwassen mannen zijn met niet zelden agressief gedrag, geweld, brandstichting en andere ordeverstoringen wat regelmatig politieoptreden vereist. De medewerkers van het ziekenhuis Cederborg die de zorg hebben over hun oude en in de meeste gevallen stervende patiënten zijn mening dat deze ouwe mensen het recht hebben rust en veiligheid.

De situatie is des te opvallender wanneer men in ogenschouw neemt dat in het ziekenhuis meerdere afdelingen zijn gesloten wegens gebrek aan financiën. Maar nu de afdelingen in plaats voor de zorg van zieken en ouderen gebruikt gaan worden voor het welzijn van de economische welvaartsvluchteling is er schijnbaar plotseling geen gebrek aan geld. De “eenzame vluchtelingkinderen” hebben bovendien het recht op dag en nacht verzorging op een niveau waar een zieke of bejaarde Zweed alleen maar durft over te dromen.

Roger Källs (Sociaaldemocraten, officieel Socialdemokratiska arbetareparti), bevestigt dat de gesloten afdelingen in het ziekenhuis heropend worden voor de “niet-begeleiden”. De verpleegster Lena Fahlstedt, woordvoerster van de Cedarborg gezondheidswerkers zegt dat de informatie over wat er gaat gebeuren zeer ontoereikend is geweest, een paar regels in een e-mail.

De reden hiervoor is duidelijk. Men wil discussie over deze beslissing vermijden en eventueel gestopt kan worden. Beter is het personeel ongeïnformeerd te houden en voor een fait accompli (feit waar je niets meer aan kunt veranderen) te stellen. De bejaarde en zieke patiënten in verpleeghuis Cederborg die tijdens hun hardwerkende leven er bij waren om de verzorgingsstaat Zweden op te bouwen wordt door de beleidsmakers niet aan gerefereerd.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/10/27/stokiga-migranter-blandas-med-doende-gamla-pa-sjukhus-i-norrkoping/

2 gedachtes over “De Lof der Zotheid

  1. Het toppunt van schofterigheid!Als je toch zo aan je einde moet komen kun je beter uit het raam springen op de 10e verdieping!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s