IKEA en Trollhättan – Een verschil tussen zwart en wit

© Google Maps - Kronans school in Trollhättan
© Google Maps – Kronans school in Trollhättan

Dader en twee van zijn slachtoffers dood na de aanslag.

Een Zweedse man, 21, is na zijn zwaardaanval op een aantal mensen in de Kronans school in Trollhättan doodgeschoten door de politie.
Twee van de slachtoffers zijn dood en drie zijn er gewond.

Een 21-jarige Zweedse man werd omstreeks 10:00 uur vanochtend in de Kronans school in Trollhättan door de politie doodgeschoten nadat hij meerdere personen met een zwaard had aangevallen. Twee van zijn slachtoffers zijn overleden en drie zijn er gewond. De dader, die op het moment van de misdaad zwarte kleding en een masker droeg, is volgens opgave zelf ook uit Trollhättan.

Vanochtend om 10:10 kwam het alarm binnen bij de politie. Minstens vier leerlingen en een leraar raakte gewond door de dader voordat de politie ter plaatse was en hem neerschoot.

Twee van de gewonden, waaronder de leraar, overleden later in het ziekenhuis aan hun verwondingen. De dader is ook overleden.

De chaos was compleet in de omgeving van de school. Veel politieauto’s en ambulances waren ter plaatse – een van de ambulances kon niet op tijd stoppen en is in de muur van de school gereden. Honderden mensen hadden zich voor de school verzameld, enkelen huilden en sommigen probeerden door het cordon te breken.

Een veertien-jarige vertelde tegen SVT dat hij getuige was van een aanval van de dader op zijn klasgenoten.

– We hadden op dat moment maatschappijleer toen er op de deur geklopt werd. Een van mijn vrienden doet de deur open en daar staat een zwart verkleedde man met een Star Wars masker op en een groot zwart zwaard.

De dader valt zijn vriend aan en vervolgt daarna zijn weg naar de volgende klas. Volgens de getuige luisterde de gemaskeerde man tijdens zijn misdaad naar luide muziek uit zijn koptelefoon.

Op de school verblijven 400 leerlingen van jaarcursus F-9. Negentig procent van de leerlingen hebben een immigratieachtergrond.

Al om 12 ’s middags circuleerde er speculaties op de sociale media dat de dader een Zweedse rechts-extremist was, omdat de Zweedse staatsminister Stefan Löfven had medegedeeld dat die zijn dagprogramma onderbrak en meteen het regeringsvliegtuig naar Trollhättan zou nemen.

Deze actie staat in schril contrast met de reactie van de regering tijdens de dubbelmoord in Ikea in Västerås, die niet eens genoemd werd door de staatsminister.

De speculaties werden omstreeks 13:00 bevestigd toen de Zweedse media met victorie kon kraaien dat ze een getuige hadden gevonden die kon verklaren dat de dader “blauwe ogen” heeft.

(rommel: Tijdens dit schrijven is op de achtergrond de t.v. aan en op werkelijk elke Zweedse televisiekanaal wordt de dader met beeld en naam vertoond. In de digitale uitgaves van de Zweedse dagbladen op het net is zijn tronie op elke voorpagina volop te bewonderen. De foto van de Ikea moordenaar werd gepixeld en zijn naw gegevens getracht achter te houden. Maar de Trollhättan moordenaar wordt met naam zowel beeld uitgehangen. Dat is het verschil tussen zwart en wit.)

Bron:

http://www.friatider.se/g-rningsmannen-och-tv-av-hans-offer-d-da-efter-d-det

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s