Er is weer is stront aan de knikker

Piratship

Vijfjarig jongetje krijgt een Playmobil piratenschip – en een bijhorende iets wat donkergetinte vrijgevochten  slaaf met halsboei. Het speelgoedbedrijf heeft veel kritiek gekregen en verklaart: “Het is duidelijk dat het figuurtje deel uitmaakt van de bemanning”.

Een jongetje in Californië kreeg toen hij vijf jaar werd op zijn verjaardag een speelgoedschip van Playmobil . Een present wat zowel de moeder als de tante van het jongetje in razernij bracht, en resulteerde in sterke kritiek op het bedrijf – wat nu alle zeilen bijzet om de crises te hanteren, schrijft Dagens Media.

Aanleiding: Met het piratenschip komt ook een speelgoedfiguurtje wat er uitziet als een lichtgetinte slaaf met een halsboei. Volgens instructies in de speelgoeddoos moet de halsboei om de hals van het figuurtje geplaatst worden.

“Ongelooflijk in 2015”

slave-playmobil

De moeder van het jongetje Ida Lockett spuugt haar gal over Playmobil in interviews met de Amerikaans media. Het geschenk was gekocht door een tante van het jongetje, die ook compleet apenstront gaat. Ze schrijft in een Facebookbijlage dat ze speciaal dit geschenk had gekocht omdat het de enige speelgoed was met een donkergetint speelfiguurtje.

“Ik kon op de speelgoeddoos niet zien dat de zwarte personage op deze afschuwelijke manier geportretteerd wordt. Het is ongelooflijk dat dit nog steeds in 2015 gebeurt.” En vervolgt: “Is het te veel gevraagd dat je een gewone zwarte piraat eist?”

“Een voormalige slaaf”

Op de Facebooksite en Twitteraccount van het speelgoedbedrijf stromen de klachten binnen. Een bijdrage op Twitter schreeuwt om wraak: “Boycot Playmobil, omdat ze speelgoed verkopen wat het leed van de zwarte geschiedenis verheerlijkt.” Een ander schreeuwt: “STOP MET DE VERKOOP van het Playmobil piratenschip!”

Playmobil doet zijn best het zinkende schip te redden met de verklaring dat het donkergetinte figuurtje een piraat is wat een voormalige slaaf was. En wijst erop dat het enigszins donkergetinte speelgoedfiguurtje op de doos duidelijk deel uitmaakt van de bemanning.

Bron:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21572131.ab

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s