Zigeuners zijn zielig en ouwe mensen moeten niet zeuren

suicide-1326-734-wallpaper

De verdwenen grenzen in Zweden hebben geleid tot een gigantische toename van het aantal buitenlandse criminele bendes die in Zweden actief zijn. Met een verveelvoudiging van inbraken, diefstal van voertuigen en buitenboordmotoren, kerken die geplunderd worden van hun culturele erfgoed en het koper, zakkenrollen, geldwissel bedrog, valse goede doel collectes, en beroving. De speciale politie-eenheid Circa heeft een 30-tal buitenlandse criminele bendes in kaart gebracht die door het land rondreizen en zich bezighouden met een wanstaltige vorm van criminaliteit, het beroven van oude mensen.

De media, met inbegrip van de Zweedse staats tv, SVT, doet verslag over het werk van de Circa-groep die deze criminaliteit tegen ouderen wil bestrijden, in de meeste gevallen bestaan de bendes uit personen van Romaanse (zigeuners) afkomst, voornamelijk uit Roemenië. SVT doet verslag van een specifiek geval waar vier personen verleden jaar voor de rechtbank van Alingsås zijn geleid op verdenking van diefstal en ernstige oplichting van 19 verschillende oudere slachtoffers met een gemiddelde leeftijd van 73 jaar. Maar ook in dit geval weet SVT te verzwijgen dat de misdadigers bestaan uit een criminele bende uit Roemenië die hulp krijgt van familieleden in Zweden.

Veel van deze misdaden worden gepleegd door zich onder voorwendsel van thuiszorg, gemeentelijke ambachtslieden, of sociale dienst, in het appartement van het slachtoffer weten binnen te dringen. Een andere gebruikelijke methode van bejaardenroof is om een oud mensje te bespioneren als deze met een bankpasje in een winkel afrekenend, en de pincode meeleest. Om daarna het oudje van de tas of portemonnee te beroven, en de bankrekening plundert, en/of groot inkopen doet met de bankkaart.

Mats Wahlberg, rechercheur van de Circa-groep, vertelt over een truc wat de criminele bendes vaak gebruiken om de pinpassen van oude mensen te stelen. Men pretendeert behulpzaam te zijn door een bankbiljet terug te geven wat het slachtoffer zogenaamd in de winkel op de grond heeft laten vallen,

– Op deze manier weten ze de ouderen te verleiden hun portemonnee te voorschijn te halen, en stelen de pinpas.

Wahlberg vertelt dat in Zweden steeds meer oudere mensen slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit. Op dit moment zijn er ongeveer dertig van deze criminele bendes in Zweden, met dank aan het vrije verkeer en de open grenzen in de EU.

– Deze bendes komen veelvuldig voor in de misdaadstatistieken, en bewegen zich  over grote geografische gebieden, heel vaak in veel landen.

Wahlberg vertelt dat in sommige gevallen er grote sommen geld van de bankrekening van de oudere slachtoffers was gestolen,, en luxegoederen van had gekocht. In veel gevallen gaat het om enkele duizenden euro’s, en in één geval lukte het een bende in één dag voor 15 000 euro goederen te kopen voordat de de diefstal van de pinpas ontdekt was, en de bankrekening geblokkeerd werd.

Omdat men al lange tijd in de media en vanuit de politiek als anti-zigeuner racist wordt afgeschilderd als men het lef heeft om Romanen (zigeuners) naar een identiteitsbewijs te vragen als er betaald wordt met een pinpas met een typische Zweedse naam, hebben deze bendes vrij spel om hun misdaden te begaan. Winkelpersoneel is doodsbang om iets te doen, willen het risico niet lopen dat ze beschuldigd worden van racisme, met een aanmelding bij justitie, en in de dagbladen worden uitgehangen als racist.

Circa is een speciale eenheid binnen de politie met 11 medewerkers die heel Zweden als hun werkgebied hebben, en zich alleen maar bezighouden met criminaliteit op ouderen. Circa probeert de beweging van de bende’s in kaart te leggen, te identificeren, en lokale politie te helpen in hun werk.

Dat in het kielzog van de afgeschafte grensbewaking in Zweden behoefte is aan een speciale politieafdeling om dergelijke misdrijven te bestrijden, zegt iets over de gevaarlijke situatie en gebrek aan veiligheid waar oudere Zweden worden gedwongen mee te leven, als gevolg van onverantwoordelijke beslissingen van politici en hun globale megalomanie. Meerdere van de slachtoffers getuigen hoe het hun psychisch bezwaard heeft, en niet meer alleen naar buiten durven te gaan. Dit is de realiteit voor ouderen in Zweden anno 2015, de mensen die dit land hebben opgebouwd.

De Zweedse staats tv, SVT, stelt valselijk vast dat de misdadigers die hun criminaliteit op de Zweedse vergrijzing botvieren autochtone Zweden zijn. Maar dat is niet waar. In veel gevallen bestaan de criminele bendes ook uit medeleden met Zweeds staatsburgerschap, maar zijn nog steeds Roma. Vaak, zoals in een recente zaak, krijgen ze de hulp van familieleden of kennissen van de Roma-gemeenschap in Zweden, die de Zweedse taal spreken.

Onlangs wist de Circa-groep een zigeuner-gang te arresteren die minstens 46 ouderen beroofd hadden. Drie Roemeense Roma en een vierde persoon woonachtig in Zweden met Zweedse nationaliteit en Roma etniciteit werden voor het gerecht gebracht.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/10/07/stor-okning-av-hitresta-aldringsbrottsligor/

just-when-you-think-it-can-t-get-any-worse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s