Asiel accommodatie in school gestopt na protest van boze ouders

head-up-ass

Zweden – Ongeveer 60 zogeheten “niet-begeleide vluchtelingkinderen” waren afgelopen weekend op weg te verhuizen naar de Serresjö school in Trelleborg. Maar na heftige protesten van de ouders van de kinderen is de asiel accommodatie op het laatste moment gestopt.
– We hebben hier geen asielopvang kunnen verwezenlijken, zegt schooldirectrice Anette Öhman.

Op vrijdag werd in een kort tijdsbestek besloten om de gymnastiekzaal in de Serresjö school in Trelleborg te veranderen in een woonaccommodatie voor niet-begeleide vluchtelingkinderen die opwelt in de gemeente.

“De activiteiten in de sportzaal, inclusief de gymnastieklessen, worden voor onbepaalde tijd geannuleerd. In plaats daarvan zullen de studenten lessen volgen in ‘het een verschil maakt om te kunnen helpen’.”

Zaterdag werden de ouders van de schoolkinderen uitgenodigd om een rondleiding te volgen in het nieuwe asielcentrum, direct naast de school voor leerlingen in het basisonderwijs, waar bedden en andere voorzieningen in de sportschool geplaatst waren. Maar ondanks het enthousiasme van de schoolleiding konden de ouders niet overtuigd worden van het briljante idee om zestig onbekende jongemannen uit de derde wereld op de school van hun kinderen te laten verblijven.

Naar verluidt dreigde het grootste deel van de ouders hun kind op maandag ziek te melden, of anderszins thuis te houden als protest. Volgens informatie hadden de ouders eensgezind afgesproken om hun kinderen niet naar school te sturen zolang dit waanzinnige links politieke experiment plaatsvindt op school.

En het verzet van de ouders van de kinderen op de basisschool Serresjö heeft resultaat behaald, net zo snel als de asiel accommodatie gepland is, is het ook weer afgebroken, een asielcentrum op de Serresjö school is niet meer actueel.

– We hebben hier geen asielopvang kunnen verwezenlijken, nee, dat klopt, zegt schooldirectrice Anette Öhman tegen Fria Tider.

De “vluchtkind” invasiemacht wordt nu richting de nabijgelegen gemeente Landskrona gedirigeerd, in de hoop daar een meer geschikte onderkomen te vinden.

(rommel: En dan komt er een domme verklaring van het goedhartig open grenzen linksdruipkutje waar ik met de beste wil geen touw aan vast kan knopen om het fatsoenlijk in Nederlands fracistisch te vertalen. Maar ik doe een gooi:)

– Det här är ju lokaler som används till annan verksamhet under dagtid, förklarar Öhman.

– De schoolruimtes die gebruikt worden hebben een andere werkzaamheid tijdens dag tijd, verklaart Öhman.

Bron:

http://www.friatider.se/asylboende-pa-skola-stoppades-efter-kraftfulla-protester

3 gedachtes over “Asiel accommodatie in school gestopt na protest van boze ouders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s