Met je blote lul staan

slappelul

De nieuwe kleren van de keizer is een sprookje opgetekend door Hans Christian Andersen, het verscheen in 1837. In het kort gaat het over een verwaande en ijdele keizer die zich gewillig laat misleiden door een paar sluwe bedriegers. Ze verkopen hem een speciaal “magisch” kostuum gemaakt uit een stof die alleen zichtbaar is voor slimme mensen. Aangezien niemand als minder intellectueel of zelfs dom wil overkomen speelt iedereen mee met het bizarre spektakel.  De keizer kuiert naakt rond, de bedriegers worden rijk met het verkopen van lucht, en de onderdanen prijzen het niet bestaande gewaad. Het spektakel eindigt als een klein kind naar de keizer wijst en roept wat niemand durft te zeggen: “De keizer is naakt!”

HC Andersen was fenomenaal in het verzinnen van meeslepende verhalen met scherpe inzichten. Hier beschrijft hij elegant het fenomeen van groepsdruk en sociale codes, dat mensen liever geweld doen aan hun eigen indruk en mening, dan het risico te lopen uit de groep te breken en de privileges te verliezen wat geassocieerd is met zijn gemeenschap.

In Zweden is de gehele samenleving gekleed in deze magische zelfverzonnen kledij. Het is belangrijker om gezien te worden als goed, intelligent, medelevend, en genereus, dan het ook feitelijk te zijn, en te reageren op een manier die een dergelijk resultaat geeft. Daarom doen we alsof dat alles goed is met ons land, ondanks dat het goedmens wanbeleid ingrijpend in alle niveaus en gebieden alleen maar kommer en kwel brengt. Waar het al zover is gekomen dat we verbaasd zijn als een politicus voor de verandering zijn werk in behoren uitvoert.

Wat vroeger werd aangeduid als boerenverstand, normaal gezond verstand, vereist het nu een klein kind, een oprechte dwaas, of een ouwe dronkaard om de waarheid te zeggen. Van hen zal je de waarheid nog steeds horen, want ze hebben niets te verliezen en zijn daarom vrij. De rest van ons wordt gedwongen het gevecht uit te zoeken en de gelegenheid grijpen waar we de vanzelfsprekendheid kunnen uiten. Hoe meer logisch verstand, onderbouwde feiten en duidelijke argumentatie, des te harder de aanval wordt ingezet op de ongelukkige die de waarheid durft te zeggen.

Probeer het zelf. Ga in de openbaarheid en verklaar dat een land functionerende grenzen moet hebben die verdedigd moeten worden om gekwalificeerd te worden als zelfstandige staat. Beweer dat “genderquota” en “positieve discriminatie” pure discriminatie is wat niet in een democratische staat thuishoort. Verklaar dat het de staat zijn primaire opdracht is om zijn eigen burgers te helpen en te beschermen, en daarna  buitenlanders te helpen, voor zover er nog economische middelen beschikbaar blijven om een adequate niveau van gezondheidszorg, onderwijs, en sociale zorg voor de inheemse bevolking te voldoen.

Het oorverdovende gekrakeel van het links-liberale kippenhok jaagt je weg en wendt de rug naar je, drukt je snavel met pure haat in de grond, en veegt de grond onder je kont. In het huidige Zweden is het revolutioneer om open deuren in te schoppen. Een poging doen met mensen te communiceren, ongeacht de politieke kleur, religieus huis, of sociale klasse. De boodschapper is de unieke relevant. Je sociale omgang definieert je. Je karakter en gedrag betekent tegenwoordig een stuk minder dan je image en reputatie. Het belangrijkste is niet meer wat je zegt of doet, maar wat anderen van je denken.

In dit infantiele, ondiepe, wrede, oppervlakkige en brutaliserende samenlevingsklimaat is geen mens meer bij zijn verstand. Waarschijnlijk daarom waarom dat we met een accelererende vaart  over de afgrond rennen. Hoe meer de waarheid op de voorgrond dringt, de waanzin duidelijk wordt, des te meer het gezonde verstand en evenwichtige stemmen verloren gaat. Er is geen ruimte meer voor ons.

Maar ik heb een geniaal idee. Een plan. Een oplossing. Laten we beginnen met elkaar te praten. En serieus proberen een oplossing te vinden. Vergeet de gelukkige nudisten die in de onzichtbare kleren van de keizer rondspringen, de bedriegende propagandajournalisten, zielige linkseliedjeszangers, en de fatsoenhypocrieten wat er in hallelujah achteraan paradeert. De linkse kerk.

Dit is een unieke gelegenheid om zaken op orde te stellen.

Vreselijk vrij vertaald naar:

http://samtiden.nu/20842/lat-oss-gora-vasterlandsk-var/

rommel: Tegenwoordig is “De nieuwe kleren van de keizer” of “de kleren van de keizer” een gemeenzaam gebruikte uitdrukking voor een dwaze gewoonte of beslissing, die iedereen afkeurt, maar waartegen niemand protesteert uit angst om tegen het collectief en/of haar leiders in te gaan.

Een gedachte over “Met je blote lul staan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s