Politieman door asielzoekers met mes aangevallen – levensbedreigend zwaargewond

chucky

DENEMARKEN – Afgelopen maandag op dinsdag nacht is een politieman in het beruchte  asielcentrum Center Sandholm in het noorden van Själland met een mes aangevallen. De politieman kreeg levensbedreigende verwondingen. Op dinsdagochtend werd vermeld dat hij buiten levensgevaar is. Na een enorme klopjacht is een 25-jarige stateloze Palestijn gearresteerd, die in afwachting was voor deportatie uit Denemarken. Er zijn echter vermoedens dat er meer daders bij betrokken zijn geweest.

In het asielcentrum Sandholm verblijven asielzoekers en personen wiens asielaanvragen zijn afgewezen en worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. De accommodatie heeft een slechte reputatie en is herhaaldelijk beschreven als een centrum van allochtone criminaliteit. Maar de afschuwelijke misdaad van afgelopen nacht is waarschijnlijk de ergste die tot nu heeft plaatsgevonden op Center Sandholm.

Het slachtoffer van de nachtelijke steekpartij is een een 56-jarige politieman die dienst doet in een politieafdeling wat bekend staat als Rikspolisens nationella utlänningscenter (Rijkspolitie nationale vreemdelingencentrum). Die avond had hij dienst in het asielcentrum Sandholm. Volgens het Deense dagblad BT ontdekte de  56-jarige politieman licht in een lokaal van de accommodatie wat niet aan behoorde te zijn. Toen hij het betreffende lokaal betrad om te controleren werd hij door een man met een mes aangevallen. De politieman probeerde zich te verdedigen en in het tumult wat ontstond werd hij meerdere malen gestoken. Hij had steekverwondingen in zijn nek, arm, en schouder.

Het lukte de zwaargewonde politieman hulp op te roepen, terwijl de misdadiger van de plaats wegvluchtte. Een gigantische politiemacht werd ingeschakeld, bussen en treinen werden tijdelijk stopgezet in het gebied. Na een paar uur werd een een 25-jarige stateloze Palestijn als hoofdverdachte gearresteerd. Uit berichtgeving blijkt dat de 25-jarige zijn asielverzoek is afgewezen en binnenkort uit Denemarken gedeporteerd zou worden.

Er is vastgesteld dat de gearresteerde 25-jarige Palestijn aanwezig was in Center Sandholm toen de politieman werd aangevallen. Volgens berichtgeving van de Deense media is de 25-jarige echter niet een inwoner van Center Sandholm, en het is nog steeds onduidelijk wat hij daar deed. Er zijn ook berichten dat er waarschijnlijk meer daders betrokken zijn in de bloedige aanval op de politieman.

Aanvankelijk werden de verwondingen van de neergestoken politieman als levensbedreigend vermeld. Hij werd na de steekaanval onmiddellijk naar het Rigshospitalet in Kopenhagen vervoerd. Waar men zijn leven wist te redden. Vanochtend werd bekendgemaakt dat hij buiten levensgevaar is.

Omwonenden in het gebied rond Center Sandholm zijn al lange tijd ongerust en angstig over de criminaliteit van de asielzoekers, en die onrust is niet verminderd na de misdaad van afgelopen nacht. Een buurman van het beruchte asielopvangcentrum zegt:

“Mensen voelen zich onveilig, ronduit gezegd doodsbang. Men heeft een ingebouwd alarm als je hier woont. We wisten dat dit zou gebeuren.”

Bron:

http://avpixlat.info/2015/09/29/polis-overfolls-av-asylsokande-pa-forlaggning-fick-livshotande-skador/

Een gedachte over “Politieman door asielzoekers met mes aangevallen – levensbedreigend zwaargewond

  1. Overal brengen die zogenaamde vluchtelingen ellende;echt overal!Retour afzender:met iedereen die niet kan bewijzen dat hij/zij gevlucht is;die niet over na te trekken papieren beschikt!En niet in de toekomst,maar nu!Jong,oud,ziek,arm,rijk?Doet er niet toe;terug met die agressieve leugenaars!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s