Handgranaten en domme Zweden

WWII_Patriotic_Posters_Civilian_Jobs_15LG

Afgelopen dinsdagochtend is er een scherpe onontplofte handgranaat gevonden in de woonomgeving Silvergården in het noorden van Landskrona. De handgranaat werd in de bosjes bij een speeltuin gevonden, niet ver van een gezondheidscentrum.

Maar de pin zat er nog in toen de handgranaat werd aangetroffen, dus er was geen echt gevaar, zegt Christian Nordin, teamleider van de politie in Landskrona tegen SVT (Sverige Television).

Een groot gebied werd afgesperd in afwachting van de explosievenopruimingsdienst, die de handgranaat heeft meegenomen voor nader technisch onderzoek.

(rommel: Typisch weer downplayen van geïmporteerd gevaar waar Zweden tegenwoordig aan bloot staat. Als er geen echt gevaar was, waarom moest er dan een groot gebied afgesperd worden en werd de explosievenopruimingsdienst ingeschakeld?)

In het nieuwe spannende Zweden krijgen ambtenaren les in het herkennen van handgranaten.

Na een zomer van een tsunami van handgranaataanvallen in Zweden heeft het gemeentebestuur en politiekorps van Malmö besloten om foto’s van handgranaten naar de medewerkers van de gemeente te sturen om ze, bijvoorbeeld, een gemanipuleerde handgranaat te leren herkennen.

Behalve foto’s van normale handgranaten die worden verzonden wil de politie vooral de aandacht richten op handgranaten die in een groene etui zitten. De politie heeft ontdekt dat deze handgranaten bewerkt zijn en de veiligheidspin verwijderd is, en ergens geplaatst kunnen worden zonder te ontploffen totdat iemand het aanraakt of probeert onschadelijk te maken.

Eerst en vooral waren het de rayonhoofden van de gemeentebesturen die deze informatie ontvingen. Die de kennisgeving naar hun personeel op straat moesten doorgeven. Om ze te leren een handgranaat  te herkennen. Volgens berichtgeving van P4 Malmöhus waren het de medewerkers van de Sociale Dienst die het eerst op de hoogte zijn gesteld, maar de foto’s zijn nu onder alle gemeentelijke medewerkers verspreid, bijvoorbeeld schoolconciërges, en anderen die in openbare gebouwen voor de overheid werken.

In een stadswijk ten Oosten van Malmö heeft men de foto’s onder de parkeerwachters verspreid, vertelt Daniela Fernandez, parkeercommunicatietrut voor het gebied.

– Onze mensen zijn constant buiten en hebben interactie met de mensen op straat, dan is de kans groot dat ze een handgranaat onder een auto zien liggen en niet weten wat het is. We doen dit om ons personeel maar ook medeburgers te beschermen, daarom laten we foto’s van handgranaten zien, zegt ze.

(rommel: Domme Zweedse koe. Wie kijkt er nu onder een auto? Behalve de wegenwacht en een zwerfkat? En wie maakt zich überhaupt druk als een parkeerwachter naar gruzelementen geblazen wordt?)

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6261509

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s