Stasi-oudgediende gaat Facebook censureren

stasi

Anetta Kahane had vroeger de codenaam ‘Victoria’ als beroepsinformateur voor de gevreesde communistische sicherheitsdienst in het voormalige Oost-Duitsland. Tegenwoordig vecht ze voor een multicultureel Europa.

De Duitse regering is bezig met de oprichting van een speciale werkgroep die zich volledig moet wijden om immigratie-kritische berichten op Facebook te identificeren en te verwijderen. Om dit doel te bereiken heeft men onder andere de hulp ingeroepen van een voormalige agente voor de Oost-Duitse geheime dienst Stasi, die nu naar antiracistisch is omgezadeld.

De Duitse minister van Justitie Heiko Maas publiceerde in augustus een open brief aan Facebook met de eis dat het sociale netwerk moet beginnen met het systematisch verwijderen van “xenofoob” materiaal.

“Er kan geen tolerantie zijn voor Facebook gebruikers die openlijk pleiten voor vreemdelingenhaat en racisme”, schreef Heiko Maas, onder andere.

Na een ontmoeting met een delegatie van Facebook afgelopen maandag heeft de minister een plan bekendgemaakt hoe de censuur moet worden uitgevoerd. Een speciale werkgroep zal zich bezighouden met het verwijderen van reacties.

– Het doel is om identificatie van criminele commentaren te vergemakkelijken, zegt Maas tegen het Duitse Bild.

Leden van de werkgroep worden benoemd door zowel de Duitse regering als Facebook afgevaardigden, maar ook de organisatie Netwerk tegen Nazi’s (“Netz gegen Nazis”) is uitgenodigd. Het netwerk werd in 2007 opgericht door de Antonio Amadeu Stiftung (Antonio Amadeu Stichting), onder leiding van de extreem-linkse activiste Anetta Kahane.

In de jaren 1974-1982 werkte Kahana onder de codenaam “Victoria” als geheim agente voor de Oost-Duitse veiligheidsdienst Stasi. Dat een oud Stasi-informateur zich gaat wijden aan het censureren van reacties op Facebook valt niet in goede aarde op de immigratie-kritische Duitse site PI News.

“25 jaar na de Duitse hereniging moeten nu de voormalige DDR-burgers samen met hun West-Duitse broeders en zusters bewaakt worden door voormalige Stasi-kaders”, schrijft de site in zijn commentaar.

Vandaag de dag verzorgt Anetta Kahane haar levensonderhoud als een professionele anti-raciste, en wist verleden jaar opmerkzaamheid te wekken door in een interview met RT te proclameren dat de Europese landen hun grenzen moeten openen en zich volledig gaan aanpassen aan immigranten uit de derde wereld.

– We moeten nu werkelijk het immigratiebeleid in Europa veranderen. Dat is het belangrijkste, dat we ons onderwijssysteem en zelfinzicht aan immigratielanden aanpassen. Er bestaat niet meer alleen maar blank of alleen maar Duitsers, Zweden of Portugezen. Immigratie brengt een multiculturele wereld, verklaart Anetta Kahane.

Bron:

http://www.friatider.se/stasiveteran-ska-sk-ta-censuren-t-facebook

Een gedachte over “Stasi-oudgediende gaat Facebook censureren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s