Een humanitaire crises bedreigt de gevestigde instituties in het Westen

the_guillotine

De kloof tussen degenen die besturen en degenen die bestuurd worden is uitgegroeid tot een gigantische afstand en voorspelt niet veel goeds. Migratie- en vluchtelingenpolitiek wordt bepaald door diegenen die veilig zijn, mensen die behoren tot de heersende elites, met hun prachtige woningen in keurige buurten en beschermde status.

Degenen die moeten leven met de gevolgen van de immigratie zijn minder zeker van een veilig bestaan, en worden gedwongen de nadelen te ondergaan, ze worden dagelijks geconfronteerd met een minder rooskleurige realiteit, met spanningen en conflicten. Maar de politieke besluitvormers kunnen zich daar niet over bekommeren, maken zich meer bezorgd over de harde woorden op het internet, terwijl het ‘gewone’ volk zich ongerust maakt over de toenemende criminaliteit. De elite heeft de luxe om het leven te zien in abstracte termen. Terwijl de gewone sterveling elke dag de gevolgen van hun beslissingen tot in elk detail moet beleven.

Beleidsmakers verachten de verontrusting en vrees wat een doorsnee burger voelt, en verwijten het aan onverdraagzaamheid en onwetendheid. Maar het schamele inkomen van gewone mensen betekent dat ze zich niet kunnen begeven uit de onrustige voorsteden.

Mensen in veilige wijken cruisen in hun dure auto’s en hebben hun veiligheid gekocht. Met ministers en hoge politici die geen stap buiten hun veilige enclaves zetten zonder bewakers. De machthebbers kunnen zich veroorloven om de nationale veiligheid te zien als een abstractie. En ondertussen herhalen ze constant hun mantra dat de integratie van immigranten verbeterd moet worden. Maar de onbeschermde, de kwetsbaren, hebben alle recht en reden om bezorgd te zijn.

Dat is het probleem met politici: hoe beter het gaat voor hun, des te hoger ze in hun carrièretrap komen, des te meer ze geïsoleerd en afgezonderd worden van het werkelijke leven. Ze gebruiken regelmatig het woord “duiding” en “interpretatie”. Maar die voorstelling van hun is een stuk minder belangrijk dan het werkelijke leven.

De grote uitdaging voor politici die steeds hoger in hun politieke carrière en verantwoording stijgen is, in hart en verstand, het leven te ervaren van een normaal persoon in rumoerige buitensteden en probleemwijken. De uitdaging is je te verplaatsen in het leven van een bezorgde burger. Alleen dan kun je zien wie gelijk heeft.

De grootste tekortkoming van de leiders van vandaag is dat ze niet luisteren. Zij horen niet langer de stem van gewone mensen. Of zijn in de overtuiging wat het volk te vermelden heeft, belachelijk en gênant is. We gaan nu politici en overheidsinstanties zien desintegreren als gevolg van hun doofheid.

rommel: Een kleine vertaalde inleiding om het lezen van dit uitzonderlijk goed schrijven van Peggy Noonan op de The Wall Street Journal aan te moedigen.

Bron:

https://www.google.se/search?hl=sv&q=The+Migrants+and+the+Elites

3 gedachtes over “Een humanitaire crises bedreigt de gevestigde instituties in het Westen

 1. “Hoe de EU redeneert, kan blijken uit een artikel dat door voormalige ‘diplomaat’ Karel De Gucht (B-Open Vld) geplaatst werd op hln.be, en waar hij met de gekende poco-elementen van leer trekt tegen Bart De Wever van de N-VA i.v.m. bepaalde van diens uitspraken naar aanleiding van de dood van de kleuter Aylan, wiens foto dienst deed als breekijzer in de Europese asieleisers-miserie van vandaag. Maar daar gaat het nu niet om. Wie het art. volledig wil lezen, kan dat altijd doen via de link onderaan.

  Wel ter zake is de laatste alinea van het art. Ik citeer letterlijk:

  ““Haatmail
  Ondertussen loopt de haatmail binnen. Ik lees de boodschappen uit de onderbuik van Vlaanderen aandachtig. Ook de meest grove. Daarna druk ik op de wistoets. ‘Il ne faut pas suivre l’opinion publique, il faut la guider.’ Dat is de taak van een democratische partij. De foto van de dode onschuld op de vloedlijn is een wake-upcall voor medemenselijkheid. Ik ben niet naïef, maar je suis Aylan.”

  (we moeten de openbare opinie niet volgen, maar haar integendeel sturen.)

  Karel De Gucht, bewust of onbewust, laat hier met dat ene korte zinnetje het achterste van zijn tong zien, en ontpopt zich tot datgene wat hij in werkelijkheid echt is, in weerwil van al zijn eerdere democratische uitspraken, nl. een pure machtswellusteling, die de democratie slechts met de lippen belijdt, ‘pour les besoins de la cause’, zoals dat heet, maar ze eigenlijk in het diepste van zijn wijzen grondig misprijst. Zoals elke potentaat. Voor de schone schijn dus. Het plebs, doet hij hierbij neerbuigend af als hersenloos, zeg maar te stom om de hogere motieven en edele bedoelingen van heren zoals hij, en anderen binnen het EU-gedrocht, te begrijpen. De massa is enkel dienstig om het bolletje te kleuren als er verkiezingen zijn, en daar houdt het ook bij op. Het volk heeft volgens deze anti-democraat helemaal niets in de pap te brokken als het op belangrijke beslissingen nemen aankomt, zelfs als die de essentie van het sociaal weefsel van datzelfde volk treffen, maar moet integendeel alles klakkeloos slikken en blijven slikken wat door de intelligente elite, waaronder natuurlijk zijne verheven majesteit Charel uit Berlare (B), notoir lid van het grootkapitaal, wordt voorgekauwd. Zij, en zij alleen, weten immers wat goed is voor het volk. Om die reden is de openbare opinie daarbij nooit van tel wegens te dom. Die moet je absoluut niet volgen, maar integendeel ’sturen’ in de goede richting, zodat ze niet afwijkt van wat de bestuurselite wil. Hij gaat daarbij gemakkelijkheidshalve helemaal voorbij aan wat democratie in feite betekent: ‘Democratie is een bestuursvorm waarbij het volk zelf stemt over de wetten, of de vertegenwoordigers kiest die de wetten maken. Hierbij is het volk dus baas in eigen gebied, en kunnen er geen maatregelen en wetten opgelegd worden als de meerderheid van de bevolking het er niet mee eens is.’

  Het dictatoriaal EUSSR-discours van vandaag, hier vertolkt en bevestigd, gewild of ongewild, bij monde van Karel De Gucht, duidelijk anti-democraat in hart en nieren. Duidelijker en korter kon het voorwaar niet gezegd. Symbolisch voor de hele dictatoriale EU-rotzooi.

  http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2453789/2015/09/12/De-Gucht-Je-suis-Aylan.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s