Het parallel universum van de Zweedse dagbladen

Blackhole

Gisterochtend schreeuwde de krant Aftonbladet verbaasd in zijn aanhef: “Ondanks vluchtelingencrises – nieuwe recordcijfers voor de Zweden Democraten. Steun van de bevolking inzake de vluchtelingenvraag wordt niet weerspiegeld in de publieke opinie.” De formulering is zowel komisch als tegenstrijdig, maar geeft goed weer hoe de gedachtegang werkt in het parallel universum van de redactie van een Zweedse krant.

De achtergrond van de verbijstering van Aftonbladet is een nieuwe opiniemeting van Inizio waaruit blijkt dat de Zweden Democraten (S.D.) de Moderaterna (Conservatieven) gepasseerd is, en nu de tweede grootste partij is. Dit komt voor Aftonbladet als een grote schok. De waarheid is natuurlijk dat er geen grote steun van de bevolking bestaat voor de massa-immigratie. Ondanks aanhoudende campagnes van de media in de laatste weken wil een meervoud van de Zweedse bevolking minder immigranten ontvangen, niet meer. Steeds meer Zweden beginnen ook te beseffen dat de hulpmiddelen gericht moeten worden aan vluchtelingen in globale vluchtelingkampen. Mensen helpen door ze in Zweden op te vangen is niet duurzaam voor Zweden, of voor de overweldigende meerderheid die in de vluchtelingkampen moeten achterblijven.

Gisteren presenteerde Sentio ook haar laatste opiniepeiling. S.D. is weer de grootste partij en slaat een nieuw opinierecord met 26,5 procent. De S.D. doet het goed, terwijl de andere partijen niets doen. Jimmie Åkessons (partijleider van de Zweden Democraten) verklaring voor het succes van de voortgang  van de S.D. in de opiniepeilingen is daarom meer geloofwaardiger dan de gissingen van de gevestigde media: “Al meer dan een week lang staat het vluchtelingenvraagstuk hoog in de media-agenda. Dit heeft bijgedragen aan de steun voor een partij die het beste vluchtelingenbeleid heeft.”

Maar er zijn andere mensen die zich in hetzelfde universum bevinden als Aftonbladet. Zoals Stefan Löfven bijvoorbeeld (partijleider van de Zweedse sociaaldemocratische arbeiderspartij). De Zweedse minister-president blijft stug doorgaan met het vernietigen van de Zweedse samenleving. Gisteren verkondigde hij dat alle gemeentes wettelijk gedwongen worden om personen op te nemen die naar Zweden immigreren. De tijd dat niet sociaaldemocratische bestuurde gemeentes zich kunnen onttrekken aan de culturele verrijking is voorbij.

Löfven verdedigt zijn dictatoriale inmenging in het lokale zelfbestuur met het argument dat de overheid meer geld zal injecteren in de gemeentes die de vluchtelingenstroom moeten opnemen. Meer geld naar gemeentes om de staatsdwangmethode te accepteren, maar dat maakt geen verschil. Het is nog steeds hetzelfde Zweedse belastinggeld wat verdwijnt uit bejaarden- medische zorg, school, defensie, en toekomst voor Zweedse families, om in de portemonnee van mensen uit vreemde landen te doen belanden.

Alleen diegenen die in het parallel universum van Aftonbladet leven zal in de overtuiging zijn dit dat gaat werken.

Bron:

http://samtiden.nu/20129/i-kvallstidningens-parallella-universum/

4 gedachtes over “Het parallel universum van de Zweedse dagbladen

 1. Het is je eigen overtuiging, daar kan je je buurman niet van beschuldigen, ik bedoel, je bent wat je denkt.
  Zo zat ik vanavond in Hollandistan te zappen en zag een verslag van de voetbalwedstrijd tussen Kameroen en Fortuna Sittard uit Sittard, ik denk uit de Jupiler League, uitslag 0 voor Sittard uit Sittard en 5 voor Kameroen.
  Dan denk je toch dat je teveel Jupiler op hebt.
  Nee, jij niet, ik!

  Like

 2. test
  Ik ga morgen maar eens op bezoek bij mijn moeder.
  Ze is 94 en heeft er geen zin meer in.
  Ze woont in Gouda!
  Helloh Houston, this is captain Tom from the shuttle.
  Are you receiving?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s