One

Hells_Angels

Aanmeldingen bij de Deense Hell’s Angels stijgen explosief in verband met geweld van allochtonen .

De Deense Hell’s Angels motorclub beleeft een massale toestroom van aanvragen voor lidmaatschap, in het bijzonder voor haar steungroep AK81. De motorclub ontvangt normaal slechts een paar vragen op zijn online gastenboek, maar alleen al in de afgelopen week stonden er 250 reacties.

Vijfenzeventig van die reacties waren aanvragen om lid te worden van de AK81 groep, of een verzoek te worden uitgenodigd voor een Hell’s Angels samenkomst om aansluiting te vinden.

AK81 is een supportgroep van de Hell’s Angels. De afkorting staat voor de Deense woorden Altid Klar (Altijd Bereid), het cijfer 81 zijn de alfabetnummers H en A.

Showdown

De toename van lidmaatschapsaanvragen is vooral te danken aan de toenemende conflicten tussen de Hell’s Angels en allochtone groeperingen, alsook de verschijning van de Hell’s Angels-leden die massaal door de straten Kopenhagen en Århus lopen.

De Hell’s Angels homepage heeft een speciale AK81 pagina geïntroduceerd waar geïnteresseerden en clubleden privémail wordt verstrekt, om te voorkomen dat de politie kan meelezen.

Het gaat snel

Het verontrustte politiekorps van Denemarken volgt de tsunami van rekrutering op gespannen voet, en benoemt het als ‘mini-strijdmacht’ van de Hell’s Angels.

“We zijn bang dat dit escaleert en steeds meer mensen zich in dit conflict aansluiten”, zegt hoofdcommissaris Jørgen Isalin van de nationale recherche.

“Het gaat allemaal erg snel en er is geen twijfel aan dat steeds meer mensen zich liëren. Dit gebeurt ook bij de tegenstander, waar een groot aantal anti-sociale jongeren zich aansluiten bij criminele allochtone groeperingen die problemen in de straten veroorzaken en de Hell’s Angels provoceren”, zegt hij.

Hell’s Angels geeft geen commentaar

Vorige week heeft de confrontatie tussen de twee krijgsmachten het leven gekost van een jongeman. Sindsdien wordt de showdown open en bloot op straat uitgevochten, met vuurwapens en handgranaten die over en weer gegooid worden, en marsparades door vijandelijk gebied om hun strijdmacht te vertonen.

“In eerste instantie waren het allochtone bendes die de Hell’s Angels uitdaagde. Toen zijn ze begonnen met de oprichting van hun AK81, en nu voelen ze zich sterk genoeg om op openbare house- technoparty’s, kroegen en disco’s te verschijnen. Wat de allochtone criminelen niet zullen accepteren”, zegt Isalin.

De Hell’s Angels zijn niet voor commentaar beschikbaar.

Bron:

http://politiken.dk/newsinenglish/article566476.ece

2 gedachtes over “One

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s