De geest is uit de fles

Viking-Warriors

(Door: Markus Jonsson – Vertaling: rommel)

Wat iedereen wist wat ooit zou gebeuren, vroeger of later, vond eergisteren plaats. Voor de eerste keer werden de Zweden Democraten de grootste partij in een opiniepeiling. Met een resultaat van 25,2 procent in een opiniepeiling van YouGov. Toen de Zweden Democraten verleden maand in een opiniepeiling van Sentios voor het eerst de Moderaterna passeerde en als tweede grootste partij uit de bus kwam schreef ik dat “niemand verrast moet zijn”. En dat geldt ook voor deze keer.

De avondkranten rapporteerde over deze opiniemeting relatief objectief. Het was de public service die verzuurd reageerde. Sveriges (Zweedse) radio vroeg zich af of peilingen nog wel zin hadden, en kwam tot de conclusie dat ze nutteloos zijn, terwijl SVT (Zweedse t.v.) al zijn focus richtte op de meetmethode van de peiling en deze in twijfel trok. Maar de reactie van de gevestigde media is in dit geval niet interessant, de meetresultaten zijn belangwekkend, wat dit zegt over het Zweden in 2015 en wat de gevolgen kunnen zijn.

Het lijkt erop dat in Zweden en bij de Zweedse bevolking eindelijk de werkelijkheid is doorgedrongen. Je kan niet de raketvaart in de opiniepeilingen van de Zweden Democraten zien zonder te ontkennen dat het onmogelijk is geworden de kwalijke gevolgen van massa-immigratie te verduisteren, en het schaamtegevoel om een partij te steunen die altijd voor deze gevolgen gewaarschuwd heeft is aan het verdwijnen. De gebeurtenissen deze zomer zoals – de moord op het meisje Lisa Holm, de dubbelmoord in Ikea, handgranaat aanvallen in Malmö, en de gangsteroorlogen die zich elke dag voordoen op de straten van elke grote stad  in Zweden – spelen natuurlijk ook een rol. Net zoals het links-extreme vandalisme op posters van de Zweden Democraten in de metro van Stockholm.

Voeg daaraan toe het onbehaaglijke gevoel, en voor veel mensen is dit een concrete belevenis, dat Zweden niet alleen op de verkeerde weg is, maar hals over kop machteloos naar beneden duikelt.

In vrijwel elke sector van de Zweedse samenleving is het crisis. Ondanks de toenemende woningbouw blijft de woningnood enorm, politie is niet in staat zijn werk uit te voeren, export en import van IS-terroristen, militaire defensie bestaat niet meer, en de schoolresultaten zijn ver onder peil. En ga zo maar door, de lijst is onderhand oneindig. En boven dit alles zweeft een donkere wolk van de nooit eindigende massa-immigratie, met alle narigheid wat het met zich meebrengt.

De Socialistische Democratische blogger Johan Westerholm verklaarde gisteren Malmö tot een “verloren stad”. Dat is een surrealistisch uitzicht wat moeilijk is om in je verstand op te nemen. Zal een Zweedse stad werkelijk verloren gaan? En voor wat?

Voor een immigratietsunami zonder eind, gangsteroorlogen op straat, politieagenten en ambulancepersoneel wat onder een onmenselijke werkdruk op de knieën gaat.

Zweden heeft een enorme schade opgelopen door de van elke werkelijkheid losgeslagen politiek die in de afgelopen decennia gevoerd is. Nu komen de verrotte wonden zichtbaar. Maar de sturende elite in Zweden wil het niet zien. Gelukkig ziet een vierde deel van de Zweedse bevolking het wel.

Bron:

http://samtiden.nu/19243/proppen-ur-for-sd/

Een gedachte over “De geest is uit de fles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s