Oorlog is de voortzetting van politiek met andere middelen

Neurenberg

Afgelopen dinsdag (18 augustus) heeft de Deense krant Jyllands-Posten een artikel gepubliceerd waarin men Zweden beschrijft als een toenemende verscheurde samenleving. Men bedoelt dat het politieke establishment in Zweden blind is voor de uitgebreide sociale problemen die het gevolg zijn van de massaal stijgende immigratie, terwijl het verzet groeit tegen immigratie. De Jyllands-Posten trekt een drastische conclusie: Als Zweden er niet in slaagt om politieke oplossingen te vinden voor de immigratie-gerelateerde problemen is het risico groot dat er politiek geweld ontstaat en – in het verlengde – burgeroorlog.

De Deense Jyllands-Posten (JP) neemt in zijn rubriek van dinsdag geen blad voor de mond over het Zweedse samenlevingsklimaat. In de actuele tekst neemt men geen genoegen om te waarschuwen voor een vernield socialezekerheidsstelsel, islamitische terreuraanslagen of toenemende sociale ongelijkheid. JP redeneert een stap verder en constateert dat het uitblijven van een politieke oplossing in het ergste geval kan leiden tot grootschalig politiek geweld.

JP signaleert dat de huidige regering van Zweden (Sociaaldemocraten en Groenen) geen limiet stellen voor het aantal immigranten, en niet de geringste intentie hebben om deze ook maar een enigszins te beperken. Het kabinet van Löfven (premier van Zweden) heeft als doelstelling “zoveel als mogelijk immigranten binnen brengen”, ondanks dat het verzet tegen deze politiek groeit, en niet alleen onder zijn traditionele sociaaldemocratische kiezers, maar ook bij andere kiezers.

Daarna wordt geconstateerd dat het Zweedse immigratiebeleid zich heeft ontwikkeld tot een enorme industrie waar men niet langer meer de controle over heeft.

“Het Zweedse immigratiebeleid heeft zich ontwikkeld tot een enorme industrie waar men niet langer meer de controle over heeft. Aangezien het Zweedse immigratiebeleid in eerste instantie is gebaseerd op een abstract, humanitaire basis, is men blind voor de concrete consequenties, een miljardennota voor de sociale uitkeringen, geweld- en misdaadstatistieken die omhoog schieten, culturele segregatie, een school- en onderwijssysteem wat een vrije val maakt, religieuze radicalisering in de grote steden, en een groeiende dreigende ontevredenheid onder de autochtone bevolking met wat steeds meer Zweden zien als een onaangename verandering van de sociale werkelijkheid als gevolg van de immigratie.”

“Velen voelen zich niet meer thuis in het Zweden van nu, wat door immigratie met een recordvaart uit zijn voegen groeit, en niemand schijnt er controle over te hebben. De maatschappelijke elites die meer dan 30 jaar hun ogen hebben gesloten voor de veranderingen die plaatsvinden hebben het er zeer moeilijk mee om te erkennen dat ze het niet aan het rechte eind hebben en hun aanpak in deze maatschappelijke ontwikkeling moeten heroverwegen. Critici van het immigratiebeleid worden al decennia lang uitgesloten, gekleineerd en gedemoniseerd.”

“Op dezelfde dag dat de 36-jarige asielzoeker uit Eritrea twee willekeurige Zweden in Ikea in Västerås vermoorde met een mes uit de keukenafdeling van de winkel, discuteerde men op de Zweedse radio P1 op ernstige toon dat beige pleisters “discriminerend” en “racistisch” zijn voor de nieuwe Zweden met een donkere huid. En omdat de etniciteit van de moordenaar door de sociale media (Twitter, Facebook) bekend werd, voelde de Zweedse politie zich geheel tegen hun zin gedwongen om bekend te maken dat de moordenaar uit Eritrea afkomstig was – om te voorkomen dat “duistere krachten” over het “ongeluk” zouden speculeren.  Afgezien dat het geen ongeluk was maar een moord op een moeder en haar zoon, wist Ikea een bordje voor de entree te plaatsen met de tekst: “Gesloten wegens technische fout ”.

JP beschrijft vervolgens de polarisatie die in toenemende mate het publieke debat in Zweden kenmerkt. De politici en blogschrijvers die afgebrand en gedemoniseerd worden als ze vragen stellen of kritiek hebben bij de huidige gang van zaken in het massale immigratiebeleid. Dit leidt tot verscheuring, wat de noodzakelijke politieke discussie onmogelijk maakt.

“In de afgelopen decennia hebben de sociaaldemocraten en culturele liberalisten een moreel imperium opgebouwd, maar het staat nu op instorten. Steeds meer nieuwe stemmen dagen het huidige systeem uit, zelfs een klein gedeelte van de gevestigde media sluit zich aan. Dit is het nieuwe Zweden; waar de eenheid verdwenen is, waar het zich steeds meer verdeeld en versplintert in verschillende blokken.”

“De Zweedse toekomst en veiligheid is voornamelijk afhankelijk van de vraag of de regering een oplossing kan vinden in haar huidige politieke dilemma. Als dat niet lukt wordt de uitkomst een Von Clausewitz’s conclusie: “Oorlog is de voortzetting van politiek met andere middelen”, (rommel: is niet letterlijk vertaald, mijn eigen interpretatie, soms dwaal ik wel is af, ik ga weer letterlijk verder). Als de overheid niet meer de problemen kan oplossen bestaat er een grote kans dat zijn burgers het heft zelf in handen nemen, dat wil zeggen bloedig en gewelddadig. Zoals het in Syrië is kan het ook in Zweden worden.”

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat iemand waarschuwt dat het extreme Zweedse massa immigratiebeleid een “worst case scenario” is wat tot civil war situaties kan leiden. Vergelijkbare gedachtes zijn al meerdere malen door islam- en immigratie kritische blogs en commentatoren naar voren gebracht, (rommel: niet in het minst hier op DVC). Maar dit is voor het eerst dat een mainstream media in Denemarken dezelfde sombere gedachtes met ons deelt.

Bron:

http://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE7942276/Gode-og-onde/

http://avpixlat.info/2015/08/18/dansk-ledarsida-varnar-samhallssplittringen-i-sverige-kan-sluta-i-inbordeskrig/

3 gedachtes over “Oorlog is de voortzetting van politiek met andere middelen

  1. […] Oorlog is de voortzetting van politiek met andere middelen Afgelopen dinsdag (18 augustus) heeft de Deense krant Jyllands-Posten een artikel gepubliceerd waarin men Zweden beschrijft als een toenemende verscheurde samenleving. Men bedoelt dat het politieke establishment in Zweden blind is voor de uitgebreide sociale problemen die het gevolg zijn van de massaal stijgende immigratie, terwijl het verzet groeit tegen immigratie. De Jyllands-Posten trekt een drastische conclusie: Als Zweden er niet in slaagt om politieke oplossingen te vinden voor de immigratie-gerelateerde problemen is het risico groot dat er politiek geweld ontstaat en – in het verlengde – burgeroorlog.  Lees verder… […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s