Waar komt die rotzooi toch vandaan

CMY5BVcU8AEimbQ

(Door: Markus Jonsson – Vertaling: rommel)

Gistermiddag (donderdag 13 augustus) bekende de 36-jarige Eritrees, die sinds maandag is opgenomen in het ziekenhuis, de moorden op Carola en Emil Herlin. Zijn 23-jarige landgenoot, die in eerste instantie als hoofdverdachte werd beschouwd, is blijkbaar onschuldig en op vrije voeten gesteld. Tijdens het proces is er ook wat meer duidelijker geworden in deze moordzaak. De 36-jarige heeft eerst een aantal messen van Ikea’s keukengerei afdeling uit een verpakking gescheurd om daarna Carola en Emil te slachten. Naderhand heeft hij zichzelf verwond met messteken in zijn buik. Een verschrikkelijke ramp voor de slachtoffers en hun familie. Nu rijst de vraag of de bewindvoerders van Zweden in staat zijn de politieke verantwoording te nemen voor dit afschuwelijke voorval.

Vooropgesteld dat bij alle misdrijven, ongeacht het kaliber, de misdadiger de schuld draagt, wat ik wil benadrukken, is er toch nog een andere dimensie in deze bijzondere moord –  de Eritrese misdadiger heeft nooit een verblijfsvergunning gekregen in Zweden. Sinds december 2013 verblijft hij in ons land in strijd met de Zweedse wetgeving. De man die Carola en Emil heeft vermoord zou zich dus niet in Zweden bevinden als de Immigratiedienst en politie hun werk hadden gedaan. Waarom is dat niet gebeurd? In januari 2014 kreeg de politie de taak om deze man onder handen te nemen, omdat hij verdwenen was en weigerde mee te werken aan zijn deportatie. Nadien leefde de man als illegale immigrant in Zweden, of een bestaan als “ongedocumenteerde vluchteling”, zoals links het eufemistisch weet uit te drukken, afgelopen mei werd hem voor de tweede keer een verzoek tot verblijf in Zweden geweigerd.

Een paar uur voor zijn misdaad in de Ikea in Västerås was de man op bezoek bij de immigratiedienst – waar die weer voor de zoveelste keer dezelfde mededeling kreeg, geen verblijfsvergunning. De man die Carola en Emil vermoord heeft zou dus niet in Zweden aanwezig zijn indien onze overheid, in dit geval de immigratiedienst en de politie, hun werk hadden gedaan. Waarom is dat niet gebeurd? Waarom wordt het uitwijzingsbeleid niet uitgevoerd? Waarom treedt de politie niet op als immigratiedienst voor deportatie vraagt?

Waarschijnlijk omdat ze niet willen, kunnen, of tijd hebben. Maar misschien vooral omdat de verantwoordelijken zonder gevolgen of consequenties ermee wegkomen. Want wie zal hun misbeleid onderzoeken en ter verantwoording roepen? De media? Politici? Vergeet niet dat het de Zweedse overheid is die betere voorwaarden creëert voor illegale immigranten dan voor Zweedse autochtonen. Een duidelijkere schending van de fundamentele logica kom je nergens anders tegen dan in Zweden.

Bron:

http://samtiden.nu/19091/myndigheterna-ska-gora-sitt-jobb/

5 gedachtes over “Waar komt die rotzooi toch vandaan

  1. Met het verdrag van Schengen zouden wij, nota bene de autochtone bevolking van Europa, gerechtelijk dienen af te dwingen de gelijke rechten en plichten voor eenieder die zich in Europa ophoudt.
    Want het gelijkheidsbeginsel is reeds ver te zoeken.
    Grondwettelijke bepalingen zouden moeten gelden ook voor de illegalen en de tijdelijke verblijvenden. Dan hadden we nu 80% minder zwart in Europa.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s