Zweden gaat voor mijn ogen ten onder

Remains of a Finnish soldier killed during the Winter War

(Door: Nasrin Sjögren – Vertaling: rommel)

Carola en Emil. Moeder en zoon, 55 en 28 jaar. Ze waren afgelopen maandag in Ikea om wat boodschappen te doen voordat ze familie in Västerås zouden bezoeken. Het was ook het laatste wat ze deden. Er circuleren foto’s op het internet waarvan gezegd wordt dat men kan zien dat de vrouw onthoofd is. Tijdens het arresteren van een van de vermoedelijke moordenaars zou hij herhaaldelijk in het arabisch “Allah is groot” geschreeuwd. Ik weet niet wat ik moet geloven. Waar ik wel zeker van ben is dat er twee mensen dood zijn. Vermoord. In plaats van terug te keren naar het kleine dorp buiten Skellefteå waar ze vandaan komen om verder te gaan met hun leven.

De vermoedelijke moordenaars zijn sinds juli in Zweden aanwezig. Ongeveer een maand. Asielzoekers uit Eritrea, volgens de nieuwsberichten. Rapportage in de mainstream media is ingetogen. Paniekerig stil. Korte berichtgevingen met zo weinig mogelijk informatie als ze mee weg kunnen komen, om snel over te schakelen naar een volgend nieuwsitem. Het is fragmentarisch en grotendeels verwarrend. Aan de ene kant is het een daad van waanzin zonder politieke ondertoon. Absoluut geen terroristische aanslag. Maar anderzijds is de Säpo (Säkerhetspolisen, Zweedse nationale veiligheidsdienst) ingeschakeld. De politie is merkbaar getroffen en geschokt door de brutaliteit van de moord. Daarom zetten ze extra beveiliging in op de meeste asielaccommodaties om hen te beschermen tegen de “duistere krachten”. Wie of wat men bedoelt met deze term is aan het publiek om zelf te raden.

Een dwaas was er snel bij om op Facebook een oproep te doen voor een demonstratie tegen racisme. Plaats en tijd? Voor de Ikea in Västerås op 13 augustus. Een paar uur later was het weggehaald. Onmogelijk om er achter te komen dat het iemand was met een slecht gevoel voor humor, of dat het de gebruikelijke pavlovreactie was van de anti-racistische zenuw die gekieteld werd bij debiel links.

Stefan Lövfen ( Zweedse Staatsminister van de Sociaal Democraten) kwam op de radio om iets te zwammen om zijn steun aan de tienerartiest Zara Larsson te betuigen. Iemand op het internet vindt haar daar dom omdat ze op elk internetplatform waar ze voorbijkomt haar mannenhaat moet spuien. Dat maakt Stefan overstuur. Duidelijk meer overstuur dan de moord op de moeder en haar zoon in Ikea. Zweedse vrouwen worden groepsverkracht, de grote steden gaan gebukt onder handgranaatexplosies, en binnenkort zal Syrië een idylle vakantieverblijf zijn in vergelijking met Zweden. Maar dat kan deze tijger Stefan niet beroeren.

Ondertussen neemt druk in de snelkookpan toe en staat op ontploffen, de boosheid, angst en wanhoop neemt toe. Ik herinnerde mijn man aan de woorden die ik een paar maanden geleden tegen hem zei. Dat het afgelopen is om in grote koopcentrums boodschappen te doen, in Ikea en andere grote koopgalerijen. Het is te gevaarlijk geworden. Als we daar iets van nodig hebben bestellen we het. Dank god voor internet en catalogusverkoop.

Ik denk bij mezelf dat de beroepsopleiding van twee jaar die ik net begonnen ben misschien te lang is, terwijl alles om me heen ineenstort. Gezondheidszorg, school en sociale voorzieningen zijn in vrije val. De staat heeft zodanig afstand genomen van hun kerntaken dat ik er niet meer op vertrouw dat de politie me kan beschermen. Een militaire defensie hebben we ook niet meer, een papierentijger.

Volgens de onheilige alliantie van oude garde politici en journalisten is alles de schuld van de Zweden Democraten. Recent was er een ambtenaar die op een maandagochtend bij het bureau personeelszaken moest komen voor een corrigerend gesprek. Daar kreeg hij te horen dat hij de verkeerde waardegronden had als actief lid van de Zweden Democraat en ontslagen was. Het is alsof er een massale zelf-verheerlijking suïcidale massapsychose bezig is. Alsof alles de schuld van de Zweden Democraten is. Alles wat in de samenleving verkeerd gaat is de schuld van de Zweden Democraten.

Zweden gaat kapot. Meerdere onafhankelijke experts hebben verklaard dat Zweden in asymmetrische oorlog is. Terwijl de rest van de wereld, wat niet beter beschreven kan worden, met een voet in een derde wereldoorlog staat. Maar in Zweden hoort niemand iets. Want wij geloven als je het kwaad niet hoort, kwaad niet ziet, en er niet over praat, het ook niet bestaat, en zo het kwaad kunnen ontsnappen. Zolang we maar op vrijdagavond een pizza kunnen bestellen en onze favoriete programma’s op t.v. kunnen kijken is er niets aan de hand. Alsof we het verval daarmee kunnen bezweren. Wat op dit moment in Zweden gebeurt is een gigantisch zelfbedrog.

Zelfs als er aan de lopende band in onze grote steden handgranaten ontploffen, mensen willekeurig vermoord worden, aan één stuk door verkrachtingen plaatsvinden, en het hart van de samenleving uiteenvalt, willen we niet de realiteit onder ogen zien. Want Zweden is een socialistisch paradijs met een natuurlijke vrede, welvaart, en een god gegeven verblijfsrecht voor iedereen. Maakt niet uit hoeveel je zintuigen van het tegendeel bewijzen.

Ik heb er geen woorden meer voor. Ik neem mijn verlies en zwijg. Bid voor genade, en hoop op een wonder wat dit volk en land zal redden wat me opgenomen heeft en zoveel van hou.

Maar we moeten standhouden. Blijf op je wachtpost. Nu is het niet de tijd om terug te trekken of op te geven. Alle handen aan dek zijn nu nodig. We moeten op een breed front vooruit gaan. De vraag is niet wat Zweden voor u kan doen, maar wat u voor Zweden kan doen.

Bron:

http://samtiden.nu/19028/sverige-gar-sonder-framfor-vara-ogon/

Nasrin Sjögren is een ex-moslima die op jonge leeftijd haar bedwingende familie ontvlucht is en tegenwoordig gelukkig getrouwd is met een autochtone Zweed.

6 gedachtes over “Zweden gaat voor mijn ogen ten onder

 1. Overal waar het Socialisme zegeviert is het 1 groot feest zie Venezuela, ik ben nog nooit in Zweden geweest ik kan me de nauwelijks voorstellen dat het zo erg is geworden daar.Ooit 1 van de veiligste landen ter Wereld en nu in de top 3 van meeste aanrandingen voorkomt. 1 op de 4 Zweedse vrouwen ,word ooit in haar leven aangerand, waanzinnig gewoon.

  Maar ja de Linkse Gutmensch zal altijd met zijn neus omhoog en zijn trots blijven ontkennen.

  Like

  • Ja, heel soms stijg ik boven mezelf uit en komt het beste naar boven. Dat vertalen gaat het best als ik niet meer zo goed kan nadenken. Kan ik me pas echt concentreren. Met een biertje of tien.

   Like

 2. Volgens mij heeft het er mee te maken dat Zweden in haar historie weinig bezet is geweest door andere machten. Nu het voor hun eigen ogen gebeurt weigeren ze het te erkennen voor wat het is. Medelijden heb ik echter niet. Men heeft er zelf om gevraagd. Succes ermee. Het multiculturele feest zal in hun Zweedse smoelen ontploffen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s