Twee doden bij Somalisch mes aanval in IKEA in Västerås – Twee gearresteerden

Hieronder volgt de berichtgeving in de Zweedse media en een kijkje achter de schermen van de sociale media over de moordpartij in de IKEA Västerås, in opeenvolgende plaatsing van bekendmaking van het nieuws.

Op dit moment is er een grote politie-inzet bezig bij de IKEA in Erikslunds Shoppingcenter in Västerås. Verschillende personen zijn neergestoken. Twee mensen zijn dood.

De hoofdingang van het warenhuis is afgezet. Verschillende politieauto’s en drie ambulances zijn aanwezig. Warenhuismanager Mattias Johansson zegt dat drie klanten in de IKEA ernstig gewond zijn geraakt bij een mes aanval. Drie ogenschijnlijk gewone bezoekers zijn aangevallen.

De politie wil tegen vlt.se niet bevestigen of ontkennen of deze informatie correct is.

– Ik moet helaas mededelen dat zich een ernstig incident heeft voorgedaan in de IKEA in Västerås. Meerdere mensen zijn gewond geraakt en worden nu verzorgd door paramedici. De politie is ter plekke en het warenhuis is gesloten. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, zegt Anna Pilkrona Godden, persvoorlichter van IKEA.

Volgens een goed geïnformeerde bron handelt het om drie Somalische mannen en een blanke Zweedse vrouw. De vrouw en een man zijn dood, een andere man zwaargewond – een zwarte man werd op brancard naar buiten gedragen. Of hij de dader is, is niet bekend.

Een bericht op Flashback luidt als volgt:

– Ik kreeg veel reacties op mijn bijlage, daarom zal ik het wat duidelijker samenvatten.

Het waren drie zwarte mannen, naar mijn beoordeling Somaliërs, en een blanke Zweedse/Europese vrouw, ze zag er vrij normaal uit. Er werd gediscussieerd in een Afrikaanse taal. Ik dacht eerst dat het een gemeenschappelijke ruzie was die escaleerde in alleen fysiek contact, tijdens mijn getuigenis bij de politie kwam ik pas te weten van de steekpartij.

2015-08-10-18-00-00_ikea_skadad_somalier

Dubbelmord-på-IKEA-Västerås-2

De zwaargewonde op brancard

Hier wordt de verdachte gegrepen:

http://csp.screen9.com/video?a=edfAcxY3CmuuvGtEsmZOove5ItZUO79xWkqI_4Oos3VIoI4AXyHvNVniggXTSFyxQbxxovp-nHamP_Do6sUbCCjSbgOYnLs4eieEBTZOVbXh2w5-KCsnCA

2015-08-10-18-00-00_ikea_dod_kvinna

De vermoorde vrouw in een plas met bloed

De arrestatie vond volgens de politie 15-20 minuten na de moorden plaats. Volgens de politie was de dader bekend met zijn slachtoffers.

– Ze waren bekenden van elkaar, maar ik wil niet uitweiden over hun relatie, zegt de perswoordvoerder Pär Strömbäck, tegen Aftonbladet.

De ooggetuige van de ruzie in IKEA, niet van de steekpartij, geeft meer informatie op Flashback. Ik heb nu het politiebureau mogen verlaten, nadat ze geprobeerd hebben me te dwingen verder te zwijgen over deze gebeurtenis. Ik heb met een paar andere getuigen op het politiebureau gepraat, de meeste waren bang en wilde het incident niet met me bespreken, wat bij mij nogal vreemd overkwam.

Maar er was een oudere man die ik van de IKEA herkende waar ik informatie mee uitwisselde. Hij wist mijn verhaal aan te vullen en vertelde dat de dader later met een mes terugkwam, en viel de vrouw van achteren aan, maar ze reageerde en kreeg verwondingen in haar arm.

Daarna volgde een gevecht waarbij de vrouw meerdere malen in haar buik en borst werd gestoken. De man die in haar gezelschap was probeerde haar te helpen maar werd al snel zelf neergestoken. De derde man, (waarschijnlijk een broer van de nieuwe vriend/man van de blanke vrouw), viel de dader aan en werd zwaargewond. Daarna heeft de dader IKEA verlaten.

Volgens het  eminente blog snaphanen.dk:

– Volgens vrienden op Facebook is de vrouw Zweeds en zijn de mannen Somaliërs, de dader is de ex van de vrouw, wat kan kloppen aangezien het zwaargewonde slachtoffer op de brancard een Afrikaan is.

Ik was met mijn zoon op dezelfde afdeling toen de ruzie begon. Ik zag dat de dader begon te schelden tegen de mannen, waarop zijn blanke vriendin de dader wegduwde. De uitwisseling van scheldwoorden bedaarde zich enigszins nadat een andere Somalische man aankwam en een klikkend geluid met zijn keel maakte tegen het ruziënde gezelschap. De dader snoof met zijn neus en verliet de plaats. Ik nam mijn zoon aan de hand en we vervolgden onze weg op zoek naar een kaasschaaf. Een minuut later ontstond er totale paniek, geschreeuw en gekrijs. We stonden buiten het gezichtsveld van de steekpartij en ben met mijn zoon rustig naar de uitgang gewandeld. Ik zit nog steeds op het politiebureau en ben al drie keer verhoord. Ik ben een Zweedse man met bloedige handen tegengekomen op weg naar een verhoorkamer, zonder escort of handboeien, waarschijnlijk heeft hij het leven proberen te redden van een van de slachtoffers.

Het links-liberale dagblad Aftonbladet weet weer de betrokkenheid van het multiculturalisme te verzwijgen:

Twee mannen zijn gearresteerd in verband met een aanslag in Ikea in Västerås. De politie ziet geen verband tussen de de vermoorde vrouw en de vermeende daders.

– Het is een rare gebeurtenis, zegt Per Agren van de Västerås politie.

Volgens een woordvoerder van de politie ter plaatse zijn de vermoorde vrouw en mannen bekend met elkaar.

– Zij waren bekenden van elkaar, meer wil ik over hun relatie niet bekendmaken, zegt Pär Strömbäck.

De derde man, die zwaargewond is aangetroffen, is met levensbedreigende verwondingen naar het  Västmanlands ziekenhuis in Västerås vervoerd, en op 17:30 (gisteren 10 augustus) gearresteerd op verdenking van moord.

Dit is de aanleiding wat de IKEA aangeeft voor sluiting van zijn filiaal vanwege dubbele moord van Somaliërs.

2015-08-10-20-19-08_ikea_tekniskt_fel

Het warenhuis is wegens een technisch probleem gesloten

En de SVT (Zweedse staats-tv) rapporteert in hun live-uitzending dat er een “ongeluk” is gebeurd in IKEA. De idioten.

Bron:

http://www.exponerat.net/knivattack-mot-flera-personer-pa-ikea-i-vasteras-tva-doda/

p.s.

Nu lees ik op Fria Tyder dat het een 55-jarige moeder is met haar 28-jarige zoon die slachtoffer zijn gevallen voor de Somaliërs.

http://www.friatider.se/mor-och-son-blev-offer-for-knivdadet

Het is op het moment nogal verwarrend. Wie wat en wat wie heeft gedaan. Maar dat de culturele verrijking erbij betrokken is staat buiten elke twijfel. Zodra ik meer wijzer word in dit linkse gekkenland breng ik u op de hoogte. Als ik de waanzin nog kan volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s