20 “niet-begeleide vluchtelingkinderen” gaan berserk in asielcentrum – 12 gearresteerd

2015-08-07-14-30-03_ensamkommande_handfangsel_bojjas_norge

Twaalf  zogenaamde “niet-begeleide vluchtelingkinderen” zijn afgelopen donderdag (6 augustus) in een asielcentrum in de gemeente Lunner i Noorwegen gearresteerd op verdenking van geweld en vernieling.

De asielzoekers verschanste zich in een gymzaal en gooiden stenen naar de politie, omdat een van de “asielkinderen” in ander asielcentrum zou worden ondergebracht, nadat geconstateerd was dat hij ouder is dan 18 jaar, schrijft de Noorse krant Aftenposten.

De politie moest versterking van drie andere politiedistricten oproepen om een eind te maken aan de gewelddadigheden. Een van de politiemannen is gewond geraakt tijdens de oproer.

Het asielcentrum in Lunner, wat in 2013 geopend is, heeft veel materiële schade geleden door de rellen, en zelfs politieauto’s zijn beschadigd tijdens de onrust. In totaal zijn twintig migranten aangehouden, en twaalf van hun zijn nu gearresteerd op verdenking van geweld en vernieling.

De vele problemen in behuizingen voor niet-begeleiden in Noorwegen heeft een debat in Noorwegen teweeggebracht over de vraag of het wel zo’n goed idee is om speciale accommodaties voor deze categorie van “vluchtelingen” te blijven handhaven. Sommigen beweren dat het beter is als je alle immigranten gelijk behandeld, het heeft een kalmerend effect op de jongere immigranten als ze hun tijd doorbrengen met volwassen immigranten en gezinnen met kinderen.

– De ervaring heeft geleerd dat de aanwezigheid van gezinnen met kinderen een stabiliserend en positief effect hebben op de sociale omgeving in de kliniek, zegt Sylo Taraku, voorzitter van de Liberale Immigratie Vereniging, LIM, in Noorwegen.

Bron:

http://www.friatider.se/12-ensamkommande-flyktingbarn-anhallna-for-upplopp-pa-asylboende

2 gedachtes over “20 “niet-begeleide vluchtelingkinderen” gaan berserk in asielcentrum – 12 gearresteerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s