Leerstof voor immigranten: Zweden is een “schijtland” en bevolkt met “svenner”

shootyourself

Zweden is een “schijtland” en bevolkt met “svenner”, (rommel: kleinerende benaming voor de Zweedse autochtone bevolking), ze zijn jaloers en hebben een seksobsessie – dat is het beeld wat SFI (Svenska för invandrare), (Zweeds voor immigranten), in zijn schoolboeken van Zweden schetst en aan nieuw aangekomen immigranten leert. Op de SFI-school in Norrköping waar dit lesmateriaal wordt gebruikt doet men alsof zijn neus bloedt, en is niet van plan om uit te zoeken of leraren gebruik maken van dit boek.
– Waarom stelt u deze vraag? Vraagt een rector van SFI als Fria Tider hem opbelt.

Het nieuwe leerboek heet “Typisch Zweeds! Uw gids tot het Zweedse leven”, geschreven door Anders Westerberg, en richt zich op recente immigranten die studeren op de SFI.

In het boek worden Zweden uitgemaakt voor “svenner”, en komt men te weten dat de svennarna (meervoud),  bestaan uit “een bende extreme types” die “vaak over seks praten” en “de Heilige IKEA aanbidden”. Een gebrabbel uit het boek:

“Svennens godsdienst vindt niet plaats in een kerk, maar in de IKEA. Daar bidden de svennarna voor de Heilige IKEA, in zijn tempels over het hele land aanbidt men de boekenkast Billy, Fjolly, Kånkelbo en de andere discipelen”.

svenne-dyrkar_0

Op een andere bladzijde worden de Zweden voor “loser” uitgescholden, omdat hij gehoorzaam is en de wet en regelgeving volgt. Een bladzijde verder wordt Zweden als “schijtland Zweden” beschreven.

svenne-loser

Een SFI-leraar die op SFI school voor volwassenen in Norrköping werkt heeft het nieuwe leerboek de afgelopen week in zijn blog bekend gemaakt, en het bericht heeft zich sindsdien als een lopend vuurtje over de sociale media verspreid. Fria Tider heeft telefonisch contact opgenomen met de SFI in Norrköping om te vragen of het boek daar daadwerkelijk wordt gebruikt in het volwassen onderwijs.

– Dat durf ik niet te beantwoorden, als cultuurleraar weet ik voor 99 procent zeker dat het niet in mijn lessen wordt gebruikt, of een van mijn collega’s het in handen heeft gehad of gezien heeft durf ik niet te beantwoorden, zegt Anders Frick, leraar van de SFI training, en voegt eraan toe:

– Het is geen schoolboek wat we gebruiken voor cultuurlitteratuur, daar ben ik 100 procent zeker van.

Maar ongeacht dat u dit boek niet in handen heb gehad, denkt u dat dit leerboek geschikt is voor onderwijs?

– Daar kan ik niet op antwoorden, ik heb het complete boek niet onder ogen gekregen, ik heb alleen maar een paar uittreksels op het internet gezien. En de anekdotes vind ik grappig. Ik zie het meer als een joke. Maar als antwoord op de vraag of dit passende cultuurleerstof is, is het het antwoord duidelijk nee.

Als Fria Tider vraagt of het met dezelfde toepassing gepast zou zijn een grappig boek uit te geven over de gewoontes van islamitische onzin zoals halal slacht, gescheiden zwemmen, homo- alcohol- en varkenshaat, om er maar een paar van op te noemen, komt er geen antwoord.

– Daar ga ik niet op antwoorden, zegt Anders Frick.

Of een boek over Somaliërs die dol zijn op het verkrachten van Zweedse meisjes, bijvoorbeeld, hoe zou u reageren op zo’n boek? Wordt dat ook als lesmateriaal gebruikt? Is dat ook grappig?

– Waarom stelt u deze vraagt? Wat is uw doel?

Belangrijkste doel is om duidelijk te maken of dit boek gebruikt wordt op SFI of niet.

– Daar heb ik toch al op geantwoord?

Ja, dat u denkt van niet. Blijft de vraag of een leerboek waar een ander dan een Zweed op de korrel  wordt genomen om te bespotten ook als leerstof gebruikt zou worden. Het lijkt erop dat u nogal selectief bent in het grappig zijn. Maar de relevante vraag blijft of u wel of niet weet of dit leerboek op uw school voorkomt? En bereid bent daar onderzoek naar te doen?

– Euuh. Bedankt voor uw interview.

Bron:

http://www.friatider.se/sfi-anklagas-att-sprida-nidbild-av-svenska-folket

4 gedachtes over “Leerstof voor immigranten: Zweden is een “schijtland” en bevolkt met “svenner”

 1. Het geeft te denken over het niveau en het doel van dit ‘leerboek’.
  Het is helemaal in de stijl van de progressieve sociaal democraten die bij gebrek aan niveau van de immigrant niveleren door de autochtone Zweed weg te zetten als de een dom mens met domme gebruiken (net als de asielzoekers).
  Ik hoop echter dat het gewoon een grap is.

  Like

 2. Is in Nederland weinig anders; hier zijn de autochtone Nederlanders ook zo’n hoek ingedrukt door de linkse gutmenschenkliek.
  De parasiterende importen zijn zo ongeveer heilig, mogen op onze kosten tegen ons procederen.
  Krijgen op onze kosten gezondheidszorg en een forse uitkering.
  Gaan voor op autochtonen bij het toewijzen van een sociale huurwoning, die ook nog eens volledig ingericht wordt met Miele wasmachine in plaats van het hun bekende washboard, een overmaats flatscreen tv met schotel, computer of laptop, en gratis abonnementen op ongeveer alles.
  Daarvoor zijn de gutmenschen zelfs bereidt de voor ouderen belangrijke zorg op desastreuze wijze te korten, minimumloners naar voedselbanken te sturen en wat hogere i8nkomens af te romen tot net boven minimum loon.
  Tot overmaat van ramp mogen de asiel parasieten ook nog eens op onze kosten de rest der parasitaire familie, inclusief ouders en grootouders, over laten komen.
  Meesten zeggen te zijn ‘gevlucht’ voor het geweld der islam, doch brengen wel die haatislam met zich mee, weigeren daar afstand van te doen; nee ze eisen en krijgen moskeën met daarop roeptoeters die ons tegenwoordig in een vreemde taal mogen uitschelden.
  Integreren doen ze niet of het moet het handophouden zijn, en asimileren al helemaal niet .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s