Christenen na islamitische bedreiging gedwongen te verhuizen uit asielcentrum

scared_dog

(Door: Ulf Carlson – Vertaling: rommel)

Een groep christelijke asielzoekers in een asielcentrum in de gemeente Kalmar is na lang getreiter en bedreiging van moslim medebewoners gedwongen te verhuizen.

De christelijke groep voelde zich niet meer veilig toen van hun geëist werd te stoppen met het dragen christelijke symbolen, zoals kruisjes om hun nek. Ze waren ook niet meer welkom in gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken en woonkamer als daar moslims aanwezig waren.

– Ze zijn op eigen initiatief op zoek gegaan naar een andere bewoning, zegt een medewerker van het asielcentrum tegen onze krant. Ze durfde niet meer te blijven. De sfeer werd te intimiderend. En ze kregen geen hulp.

Michael Lönnegren in Högsby is adjunct-directeur van het kantoor van de Zweedse immigratiedienst in de gemeente Kalmar. Hij bevestigt dat een groep christelijke asielzoekers na conflicten met islamitische bewoners zich genoodzaakt voelde het asielcentrum te ontvluchten.

– Natuurlijk is het volstrekt onaanvaardbaar dat zoiets gebeurt, zegt hij. We nemen dit zeer serieus.

– Bedreiging is een misdaad en is een politiezaak, maar uiteraard valt er ook enige verantwoordelijkheid op onze schouders. We gaan nu informatie van het asielcentrum inwinnen om te proberen dat dit niet meer gebeurt.

Michael Lönnegren benadrukt dat het niet de Zweedse immigratiedienst is geweest die besloten heeft om de christelijke groep te verplaatsen. Dat was een beslissing die ze zelf hadden gemaakt, en ook een nieuwe accommodatie geregeld.

In de opvangcentrums van de immigratiedienst wordt geen scheiding in etniciteit of religie gemaakt. Mensen van verschillende kanten in een conflict kunnen dus in dezelfde accommodatie eindigen.

– Wij gaan ervan uit dat mensen die naar Zweden vluchten en hier een vrijhaven vinden zich ook aan de wetten van ons land houden, zegt Mikael Lönngren.

Hij verklaart verder dat door chronisch gebrek aan woonruimtes voor asielzoekers het onmogelijk is om een ​​onderscheid te maken op basis van religieuze overtuigingen. Een gebeurtenis zoals deze maken we niet vaak mee, maar wordt zeer serieus genomen door de immigratiedienst, zegt hij.

Maar soortgelijke gebeurtenissen hebben zich al veel vaker afgespeeld in Zweedse asielcentrums. In Duitsland en Denemarken is de discussie over dit probleem ondertussen meer dan levendig geweest.

In Duitsland is het nu noodzakelijk om speciale asielaccommodaties voor christenen te hanteren.

De meeste asielzoekers in Zweden komen voornamelijk uit Syrië, waar tien procent van de bevolking christen is. Registratie gebaseerd op religieuze achtergrond vindt niet plaats bij de Zweedse immigratiedienst, als religie niet wordt opgegeven als reden voor asiel.

Vorig jaar zochten 81.301 personen asiel in Zweden. Een zeer grote meerderheid is afkomstig uit islamitische landen. 30.000 kwamen uit Syrië, 11.000 uit Eritrea, 5000 uit Somalië en 3000 uit Afghanistan, 8000 waren stateloos, vooral Palestijnen.

Meer dan twee op de drie asielzoekers waren mannen.

Bron:

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kristna-tvingades-flytta-fran-asylboende-efter-hot

rommel:
En zo haalt Zweden zijn eigen ondergang naar binnen. Het importeren van conflicten uit het Midden-Oosten. Het is niet genoeg en voldoende om de islamitische schermutselingen op tv te zien. We willen het allemaal in het echie zien. Het liefst voor onze deur. Of nog beter, in ons huis, beetje real life meemaken. De vrede en zegeningen van de islam. Openstaan voor de discovery channel van de islam. Laat je verrassen. Met een open mind, zonder hersens. En de staart tussen de benen.

6 gedachtes over “Christenen na islamitische bedreiging gedwongen te verhuizen uit asielcentrum

  1. Je bent toch wel een enorme simpele ziel als je aan jan en alleman asiel gaat geven en daarbij uit het oog verliest dat niet eens alle culturen en religies gelijk zijn. Het is hetzelfde om na een overstroming de geredde leeuwen bij de schapen op te sluiten en dan stomverbaasd zijn dat de schapen opgegeten worden.
    Degenen die iedereen binnenlaten en asiel verlenen bedienen zich van dat soort idiote gedachtenkronkels en zijn inderdaad stomverbaasd als moslim extemisten de Christenen naar het leven staan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s