When doves cry

Mjölkafållan-äldreboende-asylboende

Mjölkafållans bejaardencentrum, asielcentrum

De sociale dienst in Jönköping heeft besloten woonruimtes op de revalidatieafdeling voor mensen met dementie in het bejaardentehuis Mjölkafållans vrij te maken voor “eenzame vluchtelingkinderen”. In andere delen van het gebouw zullen de ouderen blijven wonen, en nu het risico lopen te worden blootgesteld aan de vaak gewelddadige en criminele handelingen wat gewoon is in tehuizen voor zogenaamde niet-begeleide minderjarigen, in werkelijkheid meestal jonge mannen in de leeftijd van 25 jaar.

De situatie is zeer inspannend, zegt directeur Stefan Österström van de sociale dienst, en vertelt dat zijn personeel de dag rond druk bezig is om voor de immigratiedienst opvangplaatsen voor deze “jongens” te zoeken. Met deze niet aflatende stroom “vluchtelingkinderen” naar de gemeente sluit Stefan Österström niet uit dat die binnenkort sportzalen van scholen moet annexeren om als asielaccommodaties te gebruiken.

De prognose voor het aantal “vluchtelingkinderen” die naar Jönköping zouden komen is allang geleden over de top gegaan. Het maximale aantal wat de gemeente was overeengekomen met de Zweedse immigratiedienst is aanzienlijk overschreden, maar gemeente Jönköping heeft niet het recht te weigeren. Volgens de recente introductie van een verplichte wetgeving kan de Zweedse staat en immigratiedienst elke gemeente dwingen om op ieder moment “eenzaam komenden” op te nemen. Een gemeente die weigert krijgt een hoge boete. Op dit moment zijn er binnen de overheid uitvoerige discussies bezig of deze dwingende wet moet worden uitgebreid tot alle categorieën van asielzoekers.

Jönköping gaat gebukt onder een tsunami van “eenzaam komenden”. De annexatie van de revalidatieafdeling voor demente oudjes in het Mjölkafållans verpleeghuis gaat nog lang niet ver genoeg. De directie van de Sociale dienst heeft zijn werkgevers verzocht vakantie’s af te boeken en geen verlof op te nemen, en fulltime te werken, met en beetje extra in de avonden en weekends.

Met alle macht en man aan boord is men bezig ruimtes te zoeken wat tot asiel accommodaties voor de “niet-begeleiden” omgetoverd kan worden. Het bejaardentehuis Hammargården heeft men ook op het oog. Die loopt het risico het volgende slachtoffer te worden. Ondanks de problemen die gaan ontstaan als je oude hulpbehoeftige mensen gaat mengen met de jonge en vaak gewelddadige Afghaanse en Somalische mannen, zonder rekening te houden met het risico wat deze oudjes ondergaan.

Een addertje onder het gras is dat niet elke woonruimte aan de vereisten voldoet. Volgens de regels moet elke “jongen” zijn eigen kamer hebben, en moet er dag en nacht personeel voor ze beschikbaar staan, in een hoeveelheid evenredig als het aantal “jongens”. Daarom zijn de sporthallen, die directeur Stefan Österström heeft voorgesteld als asielonderkomen, voorlopig nog even veilig.

Jönköping is niet een uniek voorbeeld. Veel meer gemeenten in Zweden hebben met het zelfde probleem te kampen. Elke maand arriveren er 1.500 “eenzame vluchtelingkinderen” in Zweden, en het aantal blijft gestaag stijgen.

Terwijl er miljarden kronen worden besteed aan jonge economische immigranten om ze lekker te verwennen in Zweden, voor het grootste deel gefinancierd met geld uit ontwikkelingshulp, lijden en sterven vele echte vluchtelingen in kampen in de aangrenzende gebieden van conflicten, omdat de UNHCR en de WHO niet genoeg geld krijgen. Steeds meer Zweden zien het humanistische absurde hier van in. Maar dat inzicht schijnt niet door te dringen bij onze verantwoordelijke politici en zijn ambtenaren, waardoor het asielmisbruik met “eenzaam komenden” kan door etteren en continue zal escaleren.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/07/11/ytterligare-aldreboenden-omvandlas-till-asylboenden-for-ensamkommande/

Een gedachte over “When doves cry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s