Draaimolen beschuldigd van racisme

hottentot

Hottentot draaimolen

“Kannibalen stoofpot” en  “Hottentot draaimolen”.

Zo heten twee van de attracties in Djurs Sommerland in Denemarken, die zijn gepositioneerd op het amusement terrein “Afrikaland”. Het pretpark heeft hevige kritiek gekregen, maar de draaimolens blijven staan.

– Kannibaal noch Hottentot wordt gesloten. Maar we vinden het jammer als iemand zich beledigd voelt, zegt directeur Henrik B. Nielsen tegen het Deense dagblad Ekstrabladet.

Het Deense pretpark Djurs Sommerland heeft de afgelopen dagen ongewild in de mediamolen mogen mee draaien. Het gedeelte van het pretpark wat de themanaam “Afrikaland” draagt is beschuldigd van racisme. Het zijn vooral de attracties “Kannibalen stoofpot” en “Hottentot draaimolen” die de gemoederen losmaakt.

De verantwoordelijke voor Djurs Sommerland directeur Henrik B. Nielsen spreekt zich uit.
– Er gaat niets veranderen. Kannibaal noch Hottentot wordt gesloten. Maar we vinden het jammer als iemand zich beledigd voelt.

Josef Nielsen van het African Empowerment Center in Denemarken heeft forse kritiek op het pretpark.
– Ik begrijp dat er Denen zijn die het niet zo ervaren als wij. Maar wij moeten pijnlijke vragen van onze kinderen beantwoorden, zoals bijvoorbeeld, of er iemand in onze familie bestaat die kannibaal is, zegt hij tegen Ekstrabladet.

Henrik B. Nielsen zegt dat “Afrikaland” en de twee omstreden attracties al 22 jaar bestaan, en de beschuldigingen van racisme voor het eerst in de afgelopen dagen zijn opgedoken.
– Wij zijn een thema pretpark, behalve Afrikaland hebben we andere amusement terreinen, zoals Mexicoland en Boerenland. Met geen van onze terreinen is het de bedoeling iemand te kwetsen of te beledigen, en als dat wel gebeurt kan ik dat alleen maar betreuren, zegt hij.

Ondanks de kritiek blijft “Afrikaland” en zijn twee discriminerende draaimolens gewoon bestaan.
– Ik beloof voor nu niks, maar vanzelfsprekend luisteren wij naar kritiek en zijn constant bezig onze situatie te evalueren. We zijn niet op deze wereld om elkaar te beledigen of verdrietig te maken, het tegenovergestelde zou ik zeggen. In dit pretpark moet iedereen zich gelukkig voelen, ongeacht huidskleur of religieuze achtergrond, zegt hij.

Bron:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/beskyldes-for-racisme-vi-lukker-ikke-kannibalen-og-hottentotten/5623709

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s