Verbod op godslastering in IJsland opgeheven

Vikinghelm

Afgelopen dinsdag (30-juni) heeft het IJslandse parlement, het Althing, besloten het verbod op godslastering af te schaffen. De beslissing is een direct gevolg van, en indicatie tegen, het islamitische fundamentalisme en terrorisme waar de westerse wereld onder te lijden heeft als gevolg van de niet-westerse massa-immigratie. Die zijn legitimiteit ontleent uit religieuze overtuigingen dat kritiek en satire gericht tegen de islam een godslasterlijke misdaad is, wat moet bestraft worden met de dood.

In het wetsvoorstel wordt specifiek de bloedige islamitische terroristische aanslag op het Franse satire tijdschrift Charlie Hebdo in januari vermeld. De wetsvoorstel indieners zijn van mening dat in het licht van het moslimfundamentalisme, wat steeds meer zijn positie in het Westen opeist, het moment is aangebroken om voor de recht van vrijheid van mening en meningsuiting te staan, en het islamfundamentalisme geen legitimiteit geven in de westerse wetgeving.

Het verbod op godslastering, wat nu wordt afgeschaft, werd in 1940 na hevige druk van voornamelijk christelijke groepen in IJsland ingevoerd, en kon bij gerechtelijke veroordeling leiden tot  een geldboete, of zelfs een paar maanden gevangenisstraf. In de huidige wereld met wijdverspreide radicale islam met zijn politieke ambities en godslastering als excuus gebruikt om te moorden en terreur verspreiden, wordt het tijd dat de westerse samenlevingen duidelijker worden met het markeren dat de vrijheid van meningsuiting een van de hoekstenen van de democratie is. De beslissing van het IJslandse Parlement moet worden gezien als een boodschap dat het Westen niet zal buigen voor bloedig moslimterrorisme.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/07/04/hadelseforbud-avskaffas-pa-island-som-markering-mot-muslimsk-terror/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s