Het groteske wegkijken

gangvaldtakt_overgrepp

Aanstaande donderdag 2 juli begint de rechtszaak tegen een groep allochtone gangsters bestaande uit vier Arabische immigranten. In de nacht van 9 op 10 mei dit jaar hebben ze in de multiculturele Kristianstad op een parkeerplaats van de redactie van het dagblad Expressen een vrouw mishandeld, verkracht, en beroofd.

De vrouw had net na middernacht een pub op het grote plein in Kristianstad verlaten toen ze een straat verder van het café op een parkeerplaats werd overvallen door een bende immigranten en verkracht werd. De vrouw schreeuwt om hulp en toesnellende omstanders lukt het de verkrachting te onderbreken.

In totaal zijn vier mannen aangeklaagd voor de misdaad, maar slechts een van de mannen, die het meest actief in de verkrachting is geweest, wordt beschuldigd van verkrachting. De verkrachting beschuldigde is een 18-jarige Arabier die al eerder is veroordeeld voor misdaden. Volgens de aanklager heeft hij seksuele handeling verricht op de vagina van de 21-jarige vrouw.

Twee andere Arabische immigranten worden beschuldigd van aanranding in plaats van verkrachting. Een van de Arabieren heeft haar kleren van het bovenlijf gescheurd en greep haar blote borsten, volgens de officier van justitie, terwijl zijn Arabische vriend haar slipje naar beneden trok.

De vierde Arabier wordt beschuldigd van beroving, terwijl de vrouw door zijn drie vrienden verkracht wordt, neemt hij zijn kans waar en plundert de handtas van de 21-jarige vrouw, en steelt haar portemonnee met geld en mobieltelefoon. De officier van justitie is van mening dat “de misdaad van meedogenloze natuur was”, en richt zich daarbij ook op de berover, stelen van een vrouw die verkracht wordt.

Het gerechtshof heeft de hulp ingeroepen van een tolk. Aangezien een van de verdachten geen Zweeds spreekt of verstaat. Volgens de Zweedse belastingdienst is hij twee jaar geleden samen met zijn moeder als stateloos,  zonder paspoort, in Zweden gearriveerd. En verleden jaar is zijn vader vanuit Egypte naar Zweden geëmigreerd, in verband met gezinshereniging, maar hij was ook zonder paspoort, en stateloos.

En nergens in de gevestigde media van Zweden vinden we een bericht terug wat over deze verkrachtingsmisdaad verslag doet. Maar dat zal onderhand niemand meer verbazen.

Bron:

http://www.friatider.se/invandrargang-atalas-for-gruppvaldtakt-mot-ung-kvinna

3 gedachtes over “Het groteske wegkijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s