Als Muhamed een Martin zou zijn

je-suis-hypocrite

(Door: Anders – Vertaling: rommel)

Deze schrijver van een inzending-artikel op FriaTyder gelooft niet dat de media hetzelfde had gereageerd in zijn verslaggeving van de verkrachting van de 12-jarige Ida in Sundsvall als de rollen waren omgedraaid.

Martin, 18 jaar, is in de afgelopen dagen het symbool geworden van de ergste vorm van racisme.

Het is moeilijk om niet een bodemloze afschuw en walging te voelen bij het lezen van Martin’s racistische wreedheden. Hoe hij het 12-jarige Somalische meisje Isra misleide en meelokte. Haar hoofddoek kapot scheurde en daarna mishandelde en verkrachtte.

Tijdens de verkrachting schreeuwt hij regelmatig: “Witte lul is duur!” Op deze manier zijn eigen “ras” als superieur markeren en zijn minachting voor haar, haar religie, en in niet in het minst haar huidskleur. Na de vreselijke geweldsdaad bloedt Isra hevig, en is beschadigd op een manier waar we liever niet over nadenken.

Gelukkig leven we in een verlicht land waar iedereen afstand neemt van zo’n racistische misdaad. De ene politici na de ander is in de afgelopen dagen naar voren gekomen en heeft deze racistische haatmisdrijf van Martin krachtig veroordeeld.

“Een gruwelijke wreedheid”, zegt minister van Justitie Morgan Johansson, precies zoals hij zei na de moskeebrand omstreeks Kerstmis. En zijn ministeriële collega Alice Bah-Kuhnke veroordeelde het vergrijp met de woorden, “Er bestaat geen grotere misdaad”, terwijl minister-president Stefan Löfven het bondig samenvat, en benoemt het “walgelijk”.

Maar het zijn niet alleen maar politici en ministers bij wie de misdaad niet onopgemerkt is gebleven en met afschuw verwerpen. In Dagens Nyheter, de zaakkundige in fascisme, wordt door Henrik Arnstad ons uitgelegd dat “de haat wordt uitgevoerd, georganiseerd en gemanifesteerd door Zweden derde grootste partij”, en koppelt de misdaad aan die vreselijke racisten van de Sverigedemokraterna (SD).

Prominente editors, redactionele schrijvers en columnisten, zoals Jan Helin, Thomas Mattsson, Peter Wolodarski, Åsa Linderborg, Oisin Cantwell, Anders Lindberg, Fredrik Virtanen, en nog veel meer, blijven niet achter, en schreeuwen luid hun verontwaardiging van de daken.

Het geeft op een of andere manier toch hoop in de toekomst, om te weten dat er zoveel mensen zijn die zich tegen deze vreselijke racistische misdaad verzetten. Dat we met velen zijn die aan de goede kant staan.

Echter

Martin is niet Martin, zijn wekelijke naam is Muhamed.
Muhamed is niet Zweeds, hij is Somaliër.
Isra heet niet Isra, haar naam is Ida.
De hoofddoek die verscheurd werd was geen hoofddoek, dat was een jas.
En de lul was niet wit, maar zwart.

Plotseling, door het veranderen van een paar namen en huidtinten in dit verhaal, is de racistische gruweldaad van een islamitische neger op een klein blank meisje ineens geen “gruwelijke wreedheid” meer. Wordt er niet meer met de woorden “Er bestaat geen grotere misdaad” veroordeeld. En geen minister-president te bekennen die het als “walgelijk” benoemt.

Geen hoofdredacteur, geen columnist, en geen cultuurschrijver veroordeelt deze vreselijke racistische haatmisdaad. In plaats daarvan maken de clowns van Circus Boltini hun intree en maant het publiek tot uiterste stilte.

En de Gutmensch is stil.

Bron:

http://www.friatider.se/om-muhamed-hetat-martin

4 gedachtes over “Als Muhamed een Martin zou zijn

 1. Gelukkig hebben wij hier een minister president die onze moslims ook flink aanmoedigt vooral moslim te zijn (en geen zelfdenkend mens en vooral geen Nederlander).
  Dus het komt hier ook wel goed.
  Go Rutte Go!
  Wens ze maar een fijne ramadan!

  Like

 2. Heb “geliked”, niet omdat het een leuk artikel is, een verschrikkelijk artikel met keiharde waarheid, desondanks:tack så mycket! [koekel transatlantisch]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s