Zweden wordt wakker – Zweden Democraten gaan all time high

sentio-jun-15

De Zweden-Democraten (SD) schieten in de opiniepeilingen als een raket omhoog, vandaag bereikte de partij een superrecord in een peiling van Sentio, en kwam met een adembenemende score van 22,1 procent. Slechts 1,7 procent verschil met de tweede partij Moderaterna (23,8), en 1,8 procent verschil met de Sociaal-Democraten (23,9). Sentio is het opiniebureau die bij de laatste verkiezingen het dichts bij kwam in het voorspellen van de werkelijke eindresultaten. Gelijktijdig keldert de steun voor de regerende Sociaal-Democraten dramatisch.

Ook in andere opiniepeilingen stijgt de Zweden-Democraten gestaag, bij Novus een recordresultaat van 18 procent (+1,2), en in de YouGov een opiniepeiling van 20,1 procent.

Het is nu bijna gelijkmatig tussen de Sociaal-Democraten, Moderaterna, en de Zweden-Democraten. Voor minister-president Stephen Löfvens van de Sociaal-Democraten zijn de cijfers extreem duister, in de laatste meting van Sentio zouden ze bij huidige verkiezingen slechts 23,9 procent van de stemmen behalen, in vergelijking met de verkiezingen van verleden jaar herfst 2014 waar ze 31 procent behaalde, een vermindering van 7,1 procentpunten.

Het is moeilijk om precies te zeggen wat de oorzaak is. Maar de debatten rond migratie heeft de Zweden-Democraten geen windeieren gelegd, het is hun profielkwestie. Wat de partij heeft doen uitgroeien als de enige oppositiepartij, zegt Stina Morian, politiek analist.

Partijsecretaris Richard Jomshof van de Zweden-Democraten geeft als reactie dat de Zweden-Democraten zullen blijven stijgen zolang er geen andere partij is die het immigratievraagstuk serieus neemt. Jomshof is van mening dat als Zweedse regeringspartijen, zoals in Denemarken, waar de Deense politieke partij Sociaal-Democraten hun immigratiebeleid hebben aangepast aan de wens van de bevolking, er een kans bestaat om het succes van de Zweden-Democraten te breken, anders niet.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/06/18/sentio-juni-sd-221-procent-all-time-high/

http://www.friatider.se/sd-p-221-procent-n-stan-st-rsta-parti

http://www.metro.se/nyheter/yougov-stodet-for-sd-okar-basta-resultatet-sedan-valet/EVHofq!g84wfXLCVM9tc/

3 gedachtes over “Zweden wordt wakker – Zweden Democraten gaan all time high

  1. Zolang het socialisten zijn die de dienst uitmaken verbeterd er niet veel…deze ervaring is wereld wijd bekend.Eerst het werkvolk wat ophemelen,daarna treed de bedisseling in, hier in brasil zijn ze nog in het eerste stadium, maar beter niet te lang regeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s