Al te goed is buurmans gek

ihopeyoucry

Meerdere asielzoekers in het asielcentrum Blinkarpsgården in Skåne hebben uit protest een bus bezet, omdat ze denken dat hun kamers te klein zijn en van hun verwacht wordt dat ze hun leefruimtes zelf schoonhouden.
– Het is niet zo erg dat ik mijn eigen kamer moet opruimen, maar we moeten ook de douches, toiletten, en woonkamer schoonmaken, klaagt Shadi Khair Allah uit Syrië, en laat een schoonmaakschema zien.

Het hotel Blinkarpsgården, net buiten Svalöv op het platteland van Skåne, is een paar jaar geleden tot een asielaccommodatie omgebouwd. Sinds afgelopen vrijdag weigeren de asielzoekers de bus te verlaten die hun daar naar toe heeft gebracht.

– Deze plek is afschuwelijk, klein, vies, en in het midden van niets, klaagt een van de asielzoekers tegen hd.se.

De vijf asielzoekers zijn nu van plan net zo lang met hun kieskeurige vluchtelingenreet in de bus te blijven zitten totdat de Zweedse overheid toegeeft en ze een luxe accommodatie toekent die bij hun status past.

Een van de asielzoekers, die naar eigen zeggen voor oorlog, terreur en hongerdood uit Syrië is gevlucht, krijgt nu weer een onmenselijke tegenslag te verwerken – hij staat ingedeeld in een schoonmaakschema, om zijn eigen rotzooi achter zijn hautaine woestijnreet op te ruimen.

– Het is niet zo erg dat ik mijn eigen kamer moet opruimen, maar we moeten ook de douches, toiletten, en woonkamer schoonmaken, klaagt hij.

Volgens Sonja Spirovska, directrice van de hel op aarde, hebben de vijf klaagmoslims die de bus bezet houden en huilen dat hun kamers te klein zijn, nooit de bus verlaten en een stap in het asielcentrum gezet.

Bron:

http://www.hd.se/lokalt/landskrona/2015/06/15/smutsigt-och-trangt-tycker-de-asylsokande/

2 gedachtes over “Al te goed is buurmans gek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s