Kutnijd

tjejkörd-cykel-för-mycket-för-blocket

Niet toegelaten: “Meisjesfiets 16″ rose”

Perverse politieke correctheid in combinatie met genuswaanzin is voor het huidige Zweden een juiste diagnose . Dat mocht Fredrik Brandberg ervaren toen hij een gebruikte fiets van zijn dochtertje op de advertentiewebsite Blocket te koop aanbood. De advertentiewebsite weigerde de annonce op grond dat de fiets door Frederik was beschreven als “tjejkörd” (door meisje gereden). Toen Frederik het woord “tjejkörd” veranderde in “genusgecertificeerd” lukte het hem wel om de advertentie geplaatst te krijgen.

In een interview met de media verklaart Fredrik, voor degenen die het eventueel niet weten, wat de gevestigde term “tjejkörd” betekent :

– Dat mijn dochter deze fiets zeer voorzichtig behandeld heeft, dat ligt in hun aard. Kleine meisjes hanteren en rijden op hun fiets op een andere manier dan wat kleine jongens doen, degenen die dat niet begrijpen hebben een communicatieprobleem.

Blocket verdedigt echter zijn genusmilitante actie en volksopvoeding. Klantzekerheidchef Thomas Bäcker denkt dat hij rechtvaardig gehandeld heeft door de advertentie te weigeren. Bäcker is ook van mening dat dit moet worden beschouwd als een dienst aan zijn adverteerders – het vermijden van “verouderde stereotypen” – geeft een bredere groep klanten, redeneert Bäcker, die bang is dat een paar extreem-links radicale feministen de advertentie overslaan.

Bäcker zegt ook dat “we verder zijn gekomen” dan 30-40 jaar geleden toen uitdrukkingen zoals “tjejkörd” gemunt werden. Het is onduidelijk of Bäcker bedoelt dat het militante radicale feminisme en de politieke correctheid aanzienlijk zodanig in positie is geavanceerd dat ze nu is staat is om bij elk “verkeerd” woord van burgermensjes aan hun oor te trekken, op de vingers tikken, en “stoute jongen” blèren – en dan is het nog de vraag – of dit allemaal moet worden gezien als een positieve ontwikkeling.

Het verbod op het woord “tjejkörd” wordt nog merkwaardiger als men weet dat het eigenlijk een positieve epitheton is, een toevoeging om duidelijk te maken dat meisjes en vrouwen in het algemeen meer bezorgd zijn over hun fietsen en auto’s dan mannen. Eigenlijk zou het meer in de interesse van feministen moeten liggen om de erkenning te verwelkomen dat een man bekent dat een vrouw in bepaalde dingen beter is dan een man.

“Oma’s-auto” mag je ook niet mee adverteren in Blocket. Het is nog steeds onduidelijk of het is toegestaan je auto als “opa’s-auto” aan te bieden. Binnen het radicale feminisme is het in ieder geval erg populair mannen op hun geslacht uit te schelden.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/06/13/genuskorrekta-blocket-sa-nej-till-annons-med-tjejkord-cykel/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s