De ogen luiken

closeyoureyes

Een 21-jarige man is afgelopen dinsdagavond het slachtoffer geworden van grof geweld in de immigrantenbuurt Nørrebro, in het noordwesten van Kopenhagen. De oorzaak was dat hij toevallig naar drie mannen in een passerende auto keek.

Ongeveer 22:00 uur dinsdagavond loopt de 21-jarige man op de Frederikssundsvej, in de wijk Nørrebro van Kopenhagen. Bij de kruising van de Frederikssundsvej en Blytækkervej kwam een auto aan rijden. In de auto zaten drie mannen. De 21-jarige zag de mannen in de auto, en keek een van hun in de ogen. Dit was genoeg om hem op een afschuwelijke manier te mishandelen.

De mannen stopte de auto en beschuldigde de 21-jarige voor het “staren” naar hun. Daarna gooide ze hem op de grond en werd hij ernstig mishandeld. Tijdens het ondergaan van schoppen en vuistslagen is de 21-jarige ook met een mes gestoken, in beide armen en benen. De politie vermeldt dat zijn verwondingen niet levensbedreigend zijn.

De 21-jarige wist zich ondanks zijn zware verwondingen naar huis te slepen, waar zijn moeder de politie heeft gealarmeerd. Hij verklaart dat twee van de drie mannen die hem aanvielen een Midden-Oosten uiterlijk hebben, terwijl de derde als een Somaliër wordt beschreven. De auto waar de MENA lafaards in rondreden wordt omschreven als een zilveren Opel Astra.

De politie van Kopenhagen doet onderzoek, en heeft het signalement van de misdadigers en auto vrijgegeven voor tips en getuigeninformatie. Iedereen die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de Deense politie.

rommel: En daar verschilt Denemarken met Zweden, in Denemarken wordt het signalement van elke misdadiger geopenbaard, of die nou zwart, bruin, geel of wit is. In Zweden wordt geen signalement van misdadigers vermeld, behalve dan als het een autochtone blanke is. Dan staat het met koeienletters op de voorpagina. Maar net zoals vroeger in de DDR weet je op een gegeven moment door de politieke hersenspoeling heen te prikken. En is het je duidelijk als er geen signalement vermeld wordt, er weer is getracht wordt een culturele aanwinst het hand boven het hoofd te houden.   

Bron:

http://ekstrabladet.dk/112/21-aarig-stirrede-slaaet-og-snittet-med-kniv/5600556

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s