Twee 13-jarige jongens verdacht van moord op 65-jarige

Anotherblackday

Twee 13-jarige jongens worden verdacht van moord op een 65-jarige man net buiten Varberg.

De man werd gisterochtend vermoord op zijn boerderij gevonden, in de buurt van Derome ten noorden van Varberg, de politie vermoedt dat hij werd vermoord door twee 13-jarige jongens die op de vlucht waren uit hun pleegtehuis.

De boerderij van de vermoorde man is gelegen in de buurt van de pleegouders waar de verdachten wonen, maar de man en de twee jongens kenden elkaar niet eerder.

Er zijn getuigenverklaringen die naar de jongens wijzen. Volgens de politie is er ook een “object dat is gekoppeld aan een van de jongens” gevonden in de buurt van de plaats van het delict. Een buurman zag de jongens in de ochtend om 6:45 uur.

Ten minste één van de ruiten van het gebouw is gebroken, en bij het huis staat een auto waar de achterruit en zijruit van zijn gebroken.

– Het is gelegen in de gemeente Varberg, niet zo ver van deze plaats, zegt politiewoordvoerder Tommy Nyman, en voegt eraan toe:

– Voor zover ik weet waren ze niet bekend met elkaar.

De jongens worden nu verzorgd door de sociale dienst en worden in verband met de moord door de politie ondervraagd.

– Als je 13 jaar bent kan je niet worden gearresteerd, aangehouden of in verzekerde bewaring worden genomen, men kan alleen maar als verdachte in het politieonderzoek deelnemen. Ze vallen onder de verzorging van de sociale dienst. De twee moordverdachten zijn niet strafrechtelijk te vervolgen.

De politie heeft de jongens verhoord, maar wil of kan geen commentaar geven op hun positie als verdachten, of hoe de man door de jongens vermoord werd en met welk motief.

Een van de zaken wat de politie probeert verder uit te zoeken is de vraag of de jongens eventueel hulp hebben gekregen van een ouder persoon bij de moord op de bejaarde.

Tommy Nyman vertelt ook dat de twee jongens al bekend waren bij de politie. De lokale politie in Varberg heeft al eerder met hun te maken gehad.

De identiteit van de twee 13-jarige wordt door de rechtbank geheimgehouden.

Bron:

http://www.friatider.se/13-aringar-misstanks-for-mord-pa-65-aring

3 gedachtes over “Twee 13-jarige jongens verdacht van moord op 65-jarige

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s