Alles eerlijk delen

Converted_file_28cfa29f

Torbjörn Tännsjö werd in de jaren zeventig lid van de Vänsterpartiet kommunisterna (Linkse Partij communisten), hij was onder andere degene die in 1990 na de naamswijziging naar Vänsterpartiet (Linkse partij) het ontwerp van het nieuwe partijprogramma schreef. Tännsjö was van 1976 tot 1993 hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Stockholm en is een van de weinige filosofen die vaak te horen is in het publieke debat.

De hoog geprofileerde Vänster-partijlid Torbjörn Tännsjö eist dat Zweden volledig zijn grenzen openzet voor immigratie uit de derde wereld. Om dat doel te bereiken wil hij de welvaart van Zweden afbouwen.

– Er zal in ons eigen land dan een drastische verlaging van de leefomstandigheden en sociale gesteldheid plaatsvinden, constateert Tännsjö.

Torbjörn Tännsjö doceert nog steeds Praktische Filosofie aan de Universiteit van Stockholm en is een veteraan in de Vänsterpartiet. Tijdens een een gesprek met Per Bauhn, georganiseerd door Timbro (Liberaal denktank en boekuitgever in Stockholm), beschreef hij afgelopen donderdag zijn visie op de toekomst van Zweden.

– We moeten onze grenzen gewoon opengooien. Voor iedereen die hier naar toe wil komen, volgens Tännsjö.

De prijs voor open grenzen voor immigratie uit de Derde Wereld is dat het welzijn van de Zweden wordt afgeschaft – maar dat is de moeite waard omdat het zou toedragen aan “het maximaliseren van het welzijn van de wereld”, beweert het V-profiel.

– Maar we kunnen niet tegelijkertijd onze welvaartsstaat voor ons zelf handhaven. Er zal in ons eigen land dan een drastische verlaging van de leefomstandigheden en sociale gesteldheid plaatsvinden. Maar ik ben geneigd te denken dat we daar toe bereid zijn.

Youtube: Filosofisch gevecht

Het filmpje, voor diegene die Zweeds verstaat, om het plaatje compleet te maken. Torbjörn Tännsjös toespraak over immigratie en welzijn begint na 55 minuten.

Bron:

http://www.friatider.se/v-nsterpartist-vill-avveckla-v-lf-rden-f-r-invandringens-skull

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s