De witte vlucht in Zweden

hypocriet

Een nieuw onderzoeksrapport van de Linne-universiteit bevestigt dat Zweden steeds meer wordt gescheiden langs etnische grenzen als een direct gevolg van de massale immigratie uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ondanks dat er al verschillende onderzoekrapporten bestaan waaruit blijkt dat een samenleving slechts een bepaald percentage vreemdelingen kan opnemen voordat de sociale cohesie begint af te brokkelen, blijft Zweden zijn massa-immigratie met alle negatieve effecten handhaven. Deze nieuwe studie bevestigt dat zodra het aandeel buiten-Europese immigranten in een omgeving te groot wordt de Zweden gaan verhuizen.

De hoogopgeleiden en goed gesitueerden vertrekken het eerst, wat vaak juist degenen zijn die het multiculturalisme bijna heilig verklaren.

Verleden jaar toonde een studie aan dat de voormalige wereldunieke sociale cohesie in Zweden wegebt als resultaat van de massa-immigratie. Wat veel cultuur relativistische politici en journalisten niet begrijpen is dat Zweden altijd al een iets van een uniek fenomeen is geweest en het in grote delen van de wereld anders werkt. De naïviteit om te denken dat elke vreemdeling die in Zweden komt gaat deel uit maken van deze cultuur heeft verwoestend gewerkt.

– Ja, we hebben een zogenaamde “tipping point” bij ongeveer 3-4% gevonden, zegt Emma Neuman, nationaal economisch vorser op de Linne-universiteit. Wanneer het aandeel buiten-Europese immigranten in de woonbuurt te groot wordt beginnen de inheemse Zweden zich te verplaatsen.

– Het effect was in de jaren 1990 nog sterker, toen lag het ”tipping point” iets lager, wat wil zeggen dat de Zweden toen eerder geneigd waren zo snel mogelijk te verhuizen zodra er een kritisch aantal immigranten in hun omgeving kwamen wonen, zegt Emma Neuman. Je zou dat kunnen opvatten dat ondanks alles men toch een stukje toleranter is geworden, maar de algemene trend lijkt moeilijk te stoppen.

Maar dit geldt niet voor elke immigrant – Immigranten uit Europa geeft geen vluchteffect, het zijn de MENA (Middle-East and North-Africa) immigranten die de buurt op de vlucht laat slaan, die culturen botsen met elkaar, als je trappengang in een paar jaar totaal veranderd, een situatie wat helaas geen politici of journalist mag ondervinden.

Een onlangs gepubliceerd onderzoekrapport waarin vermeld wordt dat Zweedse middenklasse moeders zo snel mogelijk uit een multiculturele leefomgeving verkassen, en het liefst vermijden – maar dan toch ondertussen blijven beweren dat ze multiculturalisme ervaren als een verrijking, geeft de complexiteit in deze kwestie aan.

– Veel mensen bewieroken en proclameren etnische diversiteit als een verrijkende factor, maar bij het kiezen van een school voor hun kinderen of woningkeuze wordt de vraag ongenadelijk concreet, en kiezen ze allemaal voor een Zweedse omgeving, zegt Maja Lily, socioloog aan de Universiteit van Örebro.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/05/29/3-4-procent-utomeuropeiska-invandrare-sedan-flyttar-svenskarna/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s