Löfven, leer van je Deense partijgenoten!

Mikael

Mikael Jalving, schrijver van o.a. het boek “Absolut Sverige. Ett land i förändring” (2012), vergelijkt de Zweedse Socialdemokraterna met die van Denemarken.

De Socialdemokraterna, S, (Sociaal-Democraten) zijn gevormd door een idealisme wiens gelijke we sinds de Sovjet-Unie niet meer hebben gezien. En terwijl de immigratie steeds duurder en sociaal onwerkbaar wordt hebben ze zich in een hoek gemanoeuvreerd van waaruit het enorm moeilijk zal worden om eruit te komen.

De sociaal-democratie is uit de Alliantie weggehold en de Sverigedemokraterna (Zweden Democraten) staan op een recordhoogte. Nu net voor het S congres in Västerås  zijn het snerpend koude cijfers in de recente opiniepeilingen. Dat zou Stefan Löfven & co moeten laten overwegen of S de komende jaren nog kan overleven met het handhaven van zijn liberale immigratiebeleid.

Kan S de groeiende sympathie voor de Sverigedemokraterna nog wel hanteren – of zullen de conservatieven en christen-democraten eerder zijn door de wapenstilstand met de sociaal-democraten en zijn linkervleugel omtrent het immigratiebeleid te breken om stemmen te oogsten?

Iedereen kan voorspellen, maar niemand weet wat er zal gebeuren. Maar het zou me sterk verbazen als S kiest om te doen wat haar Deense zusterpartij heeft gedaan, beginnen met een realistischer migratiebeleid, rekeninghoudend met de economische en sociale druk wat deze snelle en historisch gezien unieke migratie uit voornamelijk islamitische landen en gebieden met zich meebrengt.

Het is voornamelijk het zelfbeeld ,de dunk die men van zichzelf heeft, van de Zweedse sociaal-democraten die een belemmering is voor een nieuwe koers en een nieuwe retoriek. Gevormd door een idealisme wiens gelijke we sinds de Sovjet-Unie niet meer hebben gezien zal elk compromis wat niet in lijn is met de partijpolitiek als verraad worden gezien

Terwijl de immigratie steeds duurder en sociaal onhandelbaar wordt heeft S zich in een hoek gemanoeuvreerd van waaruit het enorm moeilijk zal worden om eruit te komen. Het probleem is simpel, het open immigratiebeleid is een ideologie geworden. Daarom is het zo moeilijk voor de S om het te veranderen, dat zou een enorm verlies betekenen – moralistisch. De sociaal-democraten redeneren dat ze meer kunnen verliezen dan winnen. Anders zouden ze niet meer langer – tezamen met hun linkervleugel – het patent kunnen opeisen voor “humanisme”, “tolerantie”, en “internationale verantwoordelijkheid”.

Die uitdaging voor S heeft zich tot een bijna Bijbelse dimensie gevormd, een meer pragmatische beleid zal door de media, academische wereld en de migratie-industriemedia. als een zondeval worden gezien. Daarom zal de Zweedse politiek met hoogste waarschijnlijkheid zich blijven voortzetten in het huidige beleid van de DÖ (December Overeenkomst):  met collectieve overeenkomsten en vergaderingen achter gesloten deuren, om de SD (Zweden Democraten) buiten te sluiten. Maar des te meer de SD met kiezers groeit, hoe moeilijker het wordt ze te demoniseren. Volgens een nieuwe studie van Demoskop is 58 procent van de Zweedse bevolking van mening dat migratie naar Zweden te groot is.

Niemand in Zweden verslaat de sociaal-democraten in hun specifieke Zweedse verbeelding. Wanneer je hun ernstige gezichten beschouwd en luistert naar hun holle frasen, zou je bijna geloven dat ze in zichzelf geloven.

Mikael Jalving

Mikael Jalving is een Deens journalist en schrijver van o.a. “Absolut Sverige. Ett land i förändring” (2012)

Bron:

http://www.expressen.se/debatt/lofven-lar-av-dina-danska-partikamrater/

Op verzoek van Vederso, (ik heb het originele artikel  een stukje ingekort, beetje lui en dronken vandaag).

Een gedachte over “Löfven, leer van je Deense partijgenoten!

  1. sociaal democraten, socialisten…nationaal socialisten…allemaal een pot nat. die socialisten mogen zichzelf ophangen of anders hoop ik dat ze getroffen worden door een ebolavirus in hun weefsel, i.h.b. bloed. opgeruimd staat netjes….met hun moslimslijmerij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s