Zweedse politie weigert signalement overvallers vrij te geven

evilsilence

Een vrouw in Jönköping is afgelopen zondag (24 mei) beroofd en bewusteloos geslagen na weigering van een lift van drie mannen in een witte Saab. De politie heeft het signalement van de drie daders maar weigert dit aan het publiek bekend te maken.

– Nee, dat wil ik niet, zegt een woordvoerder van de politie tegen Frya Tider.

Het was ongeveer vier uur in de ochtend toen de 20-jarige vrouw op de Hällstorpsvägen (De Hällstorpsstraat) in het zuiden van Jönköping liep en een voorbij passerende oude witte Saab, met drie mannen in de leeftijd van 20-25 jaar, plotseling stopte en de vrouw een lift aanboden, wat ze afslaat.

– “Ik wil niet mee”, zegt ze, de auto achtervolgt haar langzaam, en een van de mannen springt eruit, zegt politiewoordvoerder Lasse Johansson, en vervolgt:

– Hij greep haar tas, en terwijl ze hem probeerde tegen te houden kreeg ze een aantal vuistslagen op haar hoofd en viel bewusteloos op de grond. Deze mannen verdwijnen vervolgens met haar tas met portemonnee en een aantal gouden ringen.

De bewusteloze vrouw werd later door een vriend gevonden waar ze mee had afgesproken, en heeft haar naar het ziekenhuis gebracht waar ze voor haar verwondingen is geholpen. Vanuit het ziekenhuis heeft men de politie gealarmeerd.

De politie heeft tot nu toe geen arrestaties kunnen verrichten in verband met deze meedogenloze overval en mishandeling.

– Nee, we hebben het signalement van deze mannen, maar nog niemand gearresteerd, nog niet in ieder geval, zegt Johansson.

Maar het signalement van de overvallers wil hij echter niet vermelden.

– Nee, dat wil ik niet, ze heeft een nadere beschrijving gegeven van de overvallers, maar op dit moment wil ik daar niet mee naar buiten treden. We zullen zien waar we eindigen, zegt Johansson.

Bron:

http://www.friatider.se/kvinna-tackade-nej-till-skjuts-blev-ranad-och-slagen-medvetslos

Een gedachte over “Zweedse politie weigert signalement overvallers vrij te geven

  1. Dat licht geheel in de lijn der verwachtingen.

    Die foto doet me denken aan Fever Ray: ‘when I grow up’ waar ze als heksje het water gek maakt:

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s