Eindelijk geslachtsneutrale kleedkamers voor rare freaks

rarehomos

Scholieren op de Anderstorpschool in Skellefteå, die noch man, noch vrouw zijn, krijgen dan nu eindelijk hun eigen gender-neutrale kleedkamer.

De vordering tot een geslachtloos kleedhokje komt van het lelijke dikke onzijdige trolletje Lo Lindström, die al jaren gebukt onder het leed dat ze nergens met zijn/haar friebelmoosje een plekje kan vinden om uit de broek/jurk te gaan. Ze voelt zich niet thuis in de aangewezen kleedkamers van man of vrouw.

http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=550&articleId=2955305&type=embed&contextSectionId=550&autostart=false

– Mijn idee is duidelijk te maken, en zichtbaarheid te geven, dat er meer geslachten zijn dan man en vrouw, een bijdrage leveren om iedereen zich thuis te laten voelen, zegt “het” tegen SVT (Sverige television).

Het gemeentebestuur van Skellefteå, onder leiding van Monica Widman-Lundmark, (Socialisten), kan zich er wel in vinden.

– We weten dat er grote behoefte bestaat aan afgezonderde kleedruimtes, ook uit religieuze gronden of verlegenheid. Wij kiezen voor afzonderlijke kleedhokjes, zegt raadslid Monica Widman-Lundmark (S).

– Goed dat er eindelijk aan gewerkt wordt, maar hier in Anderstorp is het een kleine moeite om even snel een geslachtsneutrale kleedkamer te bouwen, zegt seksloosmonster Lo Lindström.

11 gedachtes over “Eindelijk geslachtsneutrale kleedkamers voor rare freaks

 1. he rommel, gefeliciteerd met jouw site.

  kzat ff te denken, als je nou deze site 2 talig (zweeds) maakt, bereik je meteen een breder publiek.

  was zomaar een gedachte.

  groet en veel succes verder met de site, tjonge.

  Like

 2. Goed idee, het ook in het Zweeds doen, maar zouden de Zweden daar niet ‘boos’ van kunnen worden en Rommel met kop en staart uit de bossen kunnen schoppen?

  Like

 3. Zweden is dermate islam-kritiek-vijandig, dat wie zich in het publieke domein aldaar bekend maakt als ‘islamkritikus’ wel eens flink wat tegenwind kan krijgen. Uiteindelijk hoeft er maar een idioot aan je deur te verschijnen, en het ‘feest’ is kompleet.

  Dan zit je als Nederlander die Nederlanders in het Nederlands een raampje bied op de waanzin van de Zweedse gutmenschpolitiek veel meer ‘onder de radar’.

  In het Zweeds publiceren: het publiek verdubbelt: de stront vertien-tot-honderdvoudigt, en komt waarschijnlijk tot aan de deurpost. Is dat de moeite waard qua winst/risico verhouding?

  Like

 4. Vroeger had een zwembad bij ons in de buurt een gezamelijke kleedkamer.
  Iedereens jas hing gewoon aan een knopje, de tas onder de bank.
  Daarna kreeg je de fragmentatie: je had dan bijvoorbeeld drie grote kleedkamers, een voor meisjes, een voor jongens en een voor gezinnen (gemengd). Toen wilden sommigen zich ‘in hun eige’ omkleden. Dat kon ook. Toen zijn alle gezamenlijke kleedkamers opgedoekt en nu kleed iedereen zich in een eigen hokje om, en heeft een locker met sleuteltje om hun spullen in te doen.

  Ik heb dat ‘gezamenlijk omkleden’ nooit zo begrepen. Ook het ‘leuk samen douchen’ met de hele klas niet. Ik vond het een inbreuk op mijn privacy. Het heeft ook niets met school te maken: sport. School en sport zijn twee verschillende dingen. Het is belachelijk dat kinderen gedwongen worden gezamenlijk te douchen: op school. Hoe eenvoudig is het voor een architect om douches te maken die wel prive zijn. Of is de leraar die met zijn stijve tampeloeris ‘toezicht’ moet houden dan het ‘overzicht’ kwijt. Just saying.

  Like

 5. @ Bas

  Wees dan maar blij dat je nooit je dienstplicht heb moeten vervullen. Daar zat je met vijf man op een kamertje waar je uit, en in de kleren moest, gezamenlijke douches, en pispotten. Blote leuter was heel normaal. En voor mij nog steeds. Lulletjes doen me niet zoveel.

  Like

   • Met winteroefeningen moest ik met mijn 84 mm Gustaf Bazooka de slaapzak delen, om hem op temperatuur te houden, maar dat is ook weer een ander verhaal.

    Like

  • Oh, ik laat ook met plezier mijn knots aan iedereen en zijn moeder zien hoor. Het is niet dat ik preuts ben, ik ben zo goed als naturist. Maar wat zou jij ervan zeggen als ik een feestje organiseer voor mijn kind (heb ik niet, maar stel), jouw kind uitnodig, en nog een stuk of tien kinderen, en dat wij dan gaan springen of het springkussen en daarna ‘gezamenlijk douchen’. Zou jij dat normaal vinden?

   Wat als een van de kinderen niet wil? Dwingen ofzo? Want zo gaat dat op scholen he? Je kan school niet ‘ontwijken’, want het is verplicht. Een kind dan ook nog verplichten zijn broek uit te doen: het is allemaal net even teveel ‘verkrachting’. Mijn kind doet alleen zijn broek uit: als het dat zelf wil. Een kind dwingen in zijn blootje te gaan staan is een vorm van verkrachting. Moet een kind ‘daar maar aan wennen’?

   http://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvihlf299q0sr/vgrnblu821m2
   artikel 11
   “Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.”

   Tenzij je een kind bent op een school?

   Of je doet het ‘massaal’, dus allemaal tegelijk, jongens en meisjes samen, of je deelt het op in arbritraire groepen zoals ‘man vrouw’ of ‘moslim niet-moslim’ of welke groepverdeling je ook wilt maken, of je staat de kinderen toe ‘voor hun eige’ te douchen. Wat ik, maar kennelijk zijn er niet zoveel als ik, heel normaal zou vinden.

   Mensen die kinderen dwingen groepsgewijs in hun blootje te gaan staan zijn ziek in hun hoofd. Wat ‘winnen’ ze ermee? Is het goed voor de opvoeding ofzo? Hoort het bij algemene ontwikkeling? Waarom dan geen les waar gezegd word: ‘zo, jongens en meisjes, vandaag gaan we elkaars kutten en piemels bekijken, doe allemaal de kleren maar uit, hoezo, je wilt niet?’ Ik zal je zeggen wie er bij gebaat is: het pedofiele lerarencorps. DIE is erbij gebaat. Verder niemand.

   Laat de keuze aan het kind. Elk normaal kind, wil in zijn eentje omkleden. Dat lijkt mij een open deur intrappen. Wat is nou het ‘supergrote voordeel’ van het gezamenljik douchen? Dat men een grotere sample voor het persoonlijke piksize-vergelijkingsonderzoek kan nemen?

   Like

 6. En over gender-confuseheid: een op de 4500 is lichamelijk nog vrouw nog man, maar iets daartussenin.

  Dat is no laughing matter. Je zal het maar hebben. En dan gedwongen worden te douchen. Waar? Bij de jongens? De meisjes? Zo iemand smeekt om ‘privedouches’, waar ‘welk geslacht ben je’ er niet toe doet.

  Een op de 4500 is niet zo heel veel. In Nederland lopen er dan 3778 ‘echte’ hermafrodieten rond.
  Maar feit blijft dat gender-klassificatie eigenlijk raar is: waarom moet je op allerlei formuliertjes je geslacht invullen? Wat als je hermafrodiet bent? Wat moet je dan? Huilen? Waarom moet je op je paspoort je geslacht invullen? Men heeft je vingerafdrukken, je retina, je dna, je naam en geboorteplaats en datum, waarom wil men weten of men een piemel draagt of niet?

  Vroeger: was het nodig, om het huwelijk te kunnen voltrekken: dan moest gecontroleerd worden of men man en vrouw in de echt bond, en niet man en man. Maar nu is dat geen probleem meer: kan het dus geschrapt worden. Fijn ook, voor de geslachtsconfuse medemens.

  En dan heb je nog kilos mannen die zich ‘vrouw voelen’ en vice versa. Ik vind het ‘aanstellers’, want je bent geboren met het lichaam dat je hebt, en dat ben je, PUNT (in mijn opinie), maar voor hun is de vraag echt: ‘moet ik nou bij de meisjes of de jongens’…

  Stop al dit gezeik: gun iedereen zijn privacy, douche apart. Vraag niet langer op formuliertjes om geslacht. Het maakt niet uit wat iemand in de broek heeft.

  Als je heel ver wilt gaan kun je alle gender-verwijzingen uit zelfs de taal halen: ‘hem/haar’ versmelten tot een woord (geen idee welk) enzo. Maar dat vind ik weer zo’n ontkenning van de realiteit: dat meeste mensen toch echt wel ‘man’ of ‘vrouw’ zijn. Hoewel: je zegt ook niet ‘diedaarmetdieblauweogen’ en ‘diedaarmetdiebruineogen’. Waarom zou je aparte woorden gebruiken voor aparte uiterlijke kenmerken?

  ‘brandweerBRUINOOG’ voor brandweerlieden met bruine ogen?
  ‘brandweer….MAN!’ Ja, want dat is heel belangrijk om te weten? Nope! Het geeft alleen maar extra gezeik. Dat gender gedoe: kunnen we elkaar niet als ‘mens’ aanspreken, ipv als ‘meneer’ of ‘mevrouw’?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s