Poets je tanden, was je handen, spreek met twee woorden

rotgebit

De retoriek van de waanzin wat steeds weer beweert dat massa-immigratie Zweden van de ondergang zal redden gaat alsmaar holler klinken. Avpixlat heeft al eerder verteld dat door het hele land cursussen aan immigranten wordt gegeven hoe men in een appartement moet wonen, hoe men elektriciteit gebruikt, hoe men afval weggooit, hoe een wasmachine werkt, etc. Het laatste initiatief in dit spoor komt van de belastingbetaler gefinancierde Folktandvården (De volks tandverzorging), wiens mondhygiënisten nu gratis cursussen zijn begonnen voor immigranten om ze te leren hoe ze hun tanden moeten poetsen.

SVT (Sverige television) vermeldt in een rapportage dat in Halland de Folktandvården medewerkers moet inhuren om de nieuw aangekomenen, (de verrijking uit MENA-landen), te leren hoe ze hun tanden moeten poetsen, op kosten van de belastingbetaler. En Halland vormt daar geen uitzondering in, in het hele land worden de graftandjes geleerd hoe ze hun bek moeten onderhouden. Tandheelkundige zorg is overigens geheel gratis voor asielmigranten terwijl een autochtone Zweed een paar honderd euro mag aftikken bij een tandartsbezoek.

De alsmaar toenemende asielimmigratie stelt Folktandvården voor een grote “uitdaging”. Veel asielzoekers hebben een zeer slechte tandheelkundige gezondheid, zelfs kleine kinderen hebben slechte tanden, verteld Sanda Duratovic aan SVT, werkzaam als mondhygiëniste bij Nyhem in Halmstad. De meeste hebben noot geleerd hun tanden te poetsen.

– We krijgen verrotte tanden met ontstoken tandwortels van kinderen onder ogen, en die vereisen een intensievere behandeling dan de wit gepoetste tandjes van Zweedse kindjes.

Maar volgens Sanda Duratovichet is het niet alleen het gebrek aan tandenpoetsen wat de asielzoeker een slechte adem met kunstgebitje bezorgt. De verrotte bek vindt ook een oorzaak in de slechte eetgewoontes van de culturele verrijker. Wat wil zeggen, schadelijke eetgewoonten, eetcultuur, waarmee kinderen uit de rimboe sneller en vaker cariës ontwikkelen dan Zweedse kinderen op hun leeftijd met meer gezonde eetgewoonten.

– Ze gebruiken bijvoorbeeld een overvloed aan suiker in hun thee waar wij niet mee opgroeien. En bij ons is het de gewoonte de tanden te poetsen voordat we naar bed gaan, wat hun totaal onbekend is. Het mag geen verbazing zijn een verrot gebitje bij een achtjarige Ethiopiër in de bek te vinden.

Binnenkort mag de regio Halland  zich verheugen op een toewas van een extra 700 asielzoekers met slechte adem. Gemeente Halland is druk op zoek naar bekkentrekkers die tegen betaling uit de zak van de Zweedse goeddoedel bereid zijn een tandje mee te werken. In naam van de multiculturele revolutie.

Volgens Per Engstrand, hoofd van de openbare tandheelkundige zorg in Halland:

– Misschien moeten we gaan praten in eenvoudige Zweedse taal en met behulp van foto’s en films proberen om dingen uit te leggen.

Bron:

http://avpixlat.info/2015/05/22/folktandvarden-mobiliserar-for-att-lara-asylanterna-borsta-tanderna/

28 gedachtes over “Poets je tanden, was je handen, spreek met twee woorden

 1. Succes rommel…. ga je nu mensen wel een beetje beleefd bejegenen, anders is het zonde van je tijd.

  In principe is er best ruimte voor een nieuwe site op rechts…anti islam!!

  Liked by 1 persoon

 2. Iemand nog trek om een zinnige reactie op mijn schrijven te geven? Een normale reactie? Wat een beetje inhoud heeft? Zootje idioten. Ergens krijg ik het gevoel dat dit niet een goed begin is van mijn blog. De vlooien blijven me achtervolgen.

  Liked by 1 persoon

 3. Felicidades, rommel, met je nieuwe site: new killer star aan het blog firmament!
  httpv://www.youtube.com/watch?v=fwH1g2fW6Pc

  Like

 4. Esperanza zegt:
  23/05/2015 om 02:40

  Mooi, heb gelijk ook Angus even geliked.

  ————–

  En dat heb ik dan weer geliked, blijven we tenminste bezig, maar waarom zie ik dat niet ?

  Wat is er mis rommel?

  Nu al ?

  Like

 5. rommelig zegt:
  23/05/2015 om 03:03

  Iemand nog trek om een zinnige reactie op mijn schrijven te geven?

  ————

  Jawel, ook wel.

  Mijn persoonlijke jihadi van 2 hoog hep ook een gebitsprobleem. Ik heb zelden iemand zo uit zijn bek ruiken stinken. En das niet van de geurtjes in het portiek of de vroige Turkse bewoonster die teruggevlucht is naar Istanbul. Alweer ze Engels geeft op een universiteit terwijl ze hier papieren had voor een kleuterschool. Op onze kosten.

  Liked by 1 persoon

 6. Heb ooit de serie Lilyhammer op de Netflix afgekeken toen ik ergens moest oppassen en ik aan het afkicken was van het schuimbekken in de diverse spuugkuilse kwispeldoren op het internet. De door @rommel beschreven halvezoolse slipjeswringers kwamen daar rijkelijk in aan bod. Speelde wel in een ander durp dan Zweden denk ik maar het lijkt op elkaar. Dacht eerst dat ze vergeten hadden om er met grote letters SATIRE doorheen te smijten en dat het een sneer was naar de situatie in Nederland. Al die Noordelijken zijn helemaal van de pot gerukt en van het padje af. Ik denk dat het door de fluor komt die we ons hele leven door de tandenfeemaffia krijgen opgedrongen waardoor de hersentjes verweken en we onszelf later terugvinden, schreeuwend tegen een beeldscherm en suffend achter een rollator of winkelwagentje. Handig als we straks gewoon zonder enige bijgedachte kunnen gaan staan kijken naar de onafzienbare stoet van rottende lijken van Zuidelijken die de Maas afdrijven en dat we dan opeens verheugd denken dat er straks weer Lingo is.

  Liked by 1 persoon

 7. Succes @Rommel

  Interessant stuk over de gebitsproblemen van die…eh.
  Dat gaat de Zweedse belastingbetaler een hoop geld kosten.
  Ik zie toch liever een foto van een Zweedse schone met een fraai bekkie
  tanden. Maar ja…daar ging het niet over.

  Like

 8. Rommel: fijn een nieuw blog! Ik moets wel lachen om de melige reacties 🙂 Allemaal vrolijk vanwege de nieuwigheid moet je maar denken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s